Пристрастените комарджии влизат обратно в казината - заличават ги от списъка на НАП

loading...

Връщат в казиното пристрастените комарджии от регистъра на НАП, съобщава "Монитор". Воденето на регистър на уязвими лица по Закона за хазарта, както и достъпът до него, се преустановяват за период от 12 декември 2020 г. до 12 декември 2022 г.

Това гласят последните промени, приети в Закона за хазарта и обнародвани в началото на декември миналата година. За периода на отсрочването хазартните оператори няма да имат задължение да не допускат лица от регистъра в игралните си зали или в хазартните игри, съобщи Националната агенция по приходите (НАП).

Изменения в Закона за хазарта миналата година регуларинето на дейността на хазартните оператори вече стана задължение на НАП. Приходното ведомство създаде и публичен регистър, където да се вписват лицата, които не могат да бъдат допускани до игри, заедно с желаещите сами да се ограничат. В закона бе създадена и нова глава "Отговорно залагане", която задължи хазартните оператори да предупреждават за опасността от възникване на хазартна зависимост.

За целта те трябва да поставят на видимо място съобщение за опасността от подобна зависимост и как може да се лекува тя. Сега обаче се дава две години отсрочка по регистъра. За този период вписаните в него лица няма да бъдат заличени, Действието на вписването им се запазва, като изтеклата до 12.12.2020 г. част от периода, посочен от лицето, за който да се извърши вписването, се зачита, а оставащата част от този период ще продължи да тече след 12.12.2022 г. Тези, подали искане за вписване след 12 декември 2020 г., няма да бъдат включени в списъка.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби