Помляха от бой старица за едните 20 лева. Хванаха биячите – трима, дребни кримки

loading...

 

 

Полицията Шумен разкри и задържа извършителите на грабеж – само 6 часа след жестокото посегателство над 92-годишна болна , както и над мъж на 61 г., който бил нает да я гледа.

 

Директорът на ОДМВР-Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева посетиха днес лично жертвите и ги успокоиха, че биячите им са в ареста.

Сигналът за дръзкото посегателство бил приет в 03:45 часа на 13 януари, когато в полицията било съобщено, че в частен имот на ул. "Иван Вазов" в село Велино, след взлом на дворна и входна врата са влезли трима мъже, които нанесли побой над обитателите.

 

Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на Спешна помощ. Жертвите, които били много изплашени, разказали, че в жилището нахлули непознати, като единият от тях развъртял нож пред лицето на 61-годишния мъж. Нанесен му е и побой.

 

Влезли и в друга стая, в която пък спяла възрастната жена, като я ударили няколко пъти, в областта на лицето.

 

Апашите искали пари, но в къщата, в която жената живее при тежки битови условия, грабителите намерили едва 20 лева, грабнали ги и офейкали.

 

Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите, като 6 часа по-късно, в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар.

 

Час по-късно са задържани още трима мъже - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град.

 

Задържаните са криминално проявени - 27-годишният е известен на полицията с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище, осъждан е 8 пъти, като освен за кражби има присъди за нанесена телесна повреда и грабеж на мъжка чанта.

 

Брат му е автор на 11 кражби, телесна повреда по хулигански подбуди и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

 

44-годишният шуменец е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила и за присвояване на чужда движима вещ.

 

В досието си 20-годишният, роден в Бургас, но адресно регистриран в Шумен, пък има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

 

Предстои повдигането им на обвинения, обясниха от прокуратурата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби