Екшън в гората! Бракониери заплашват със смърт горски служители

loading...

 

 

Поредно грубо посегателство от нарушители срещу държавни горски служители е регистрирано към 15 часа в сряда - 13 януари, на територията на „ДГС Сливница”.

 

При обход в охранителния участък в землището на с. Градец, община Костинброд горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” .

 

 

 

Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските, информира 24 часа.

Колите се управляват от И.З. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и негов син – Л.З. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари.

 

За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение.

Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112, които се отзовават веднага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задържани от органите на реда.

 

 Бащата и двамата му синове са системни бракониери в района на стопанството. През последните години срещу тях многократно са подавани сигнали и съставяни констативни протоколи и актове.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби