Какъв е шансът бебе да се роди с антитела срещу коронавируса?

loading...

 

 

Все още няма достатъчно изследвания, които да докажат дали бебета, родени с антитела срещу COVID-19 имат траен имунитет. Това обясни пред БНТ неонатологът д-р Радка Масларска, която е началник на неонатологията в "Токуда".

 

Припомняме случая на 28-годишна жена от Пазарджик, която се е заразила с вируса в последните три месеца от бременноста, а при новороденото бяха открити антитела.

Д-р Масларска разкри какъв е шансът бебе да се роди с антитела срещу COVID-19.

 

Коронавирусът засяга и групата на бременните жени. За щастие, бебета рядко могат да се инфектират, защото вирусът не преминава през плацентата.

 

"4% от бебетата във Великобритания и 5% в Италия са родени с преминал в плацентата вирус", каза тя.

 

"Вирусът не преминава през кърмата и майките трябва да кърмят с предпазни средства и след дезинфекцията. Децата се раждат с компрометирана имунна система и именно чрез кърмата се създава защитите им", допълни д-р Масларска.

 

"В България има 15 случая на деца с антитела - клас антитела от майката. Антигенните и ПСР тестовете им обаче бяха отрицателни. Няма как да кажем колко време ще имат антитела, не са техни и така нямат имунитет", коментира експертът.

 

Бременните с COVID да не се плашат за бебетата си. Шансът децата им да не се заразят с коронавирус е 96%, каза д-р Радка Масларска и препоръча на бременните да не приемат добавки и витамини само по лекарско предписание.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби