Фирма заплашва служителите с уволнение, ако се ваксинират срещу К-19

loading...

 

 

Ръководителят на компания за покриви в Ленгерих, Германия, заяви на страницата си в социалната мрежа, че ще спре всеки, който е ваксиниран срещу COVID-19, от работа.

 

Според немски медии директорът на компанията е публикувал съобщението си във Facebook. В публикацията, която беше изтрита след последвалия шум, наред с други неща, се казва: "Ако служител на нашата компания се ваксинира, той ще бъде уволнен незабавно." И още: „Ние се отказваме от експериментите с производителността на нашата компания в полза на фармацевтичната индустрия“.

След публикацията авторът на съобщението получи множество критики от разгневени потребители. По-специално адвокат Чан-Джо Джун подчерта, че такова основание за уволнение е невалидно.

Покривната компания премахна първоначалния пост, но след това коментира ситуацията. В новото си послание директорът Уве Ментруп изведнъж заяви, че не забранява на служителите да се ваксинират и обсъжда всичко предварително с персонала.

 

Според него обаче никой няма право да принуждава някого да се имунизира срещу волята му или да му забранява да го прави. Както стана известно, ръководителят на предприятието възнамерява да организира пресконференция по този въпрос в близко бъдеще.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби