Няма вече ледена река: Пуснаха за движение пътя през Пампорово!

loading...

 

 

Битови отпадъци от хотели, които са си заустили отпадните води в канализацията под главния път на входа на Пампорово, са една от причините за запушването на шахтата. Припомняме, че участъкът се бе превърнал в ледена река.

 

Заради бликналата вода пътя към Пампорово беше затворен в понеделник, а днес е проходим в едната лента.

"Канализацията за отпадни води под републиканския път е запушена и не може да поеме водата от деретата. В нея за заустени канализации на някои от хотелите и тя е запушена не само с наноси, а и с битови отпадъци. Буквално извираше от шахтата и цялата вода се стичаше по републиканския път. Поради ниските температури тази вода замръзна.

 

Вчера започнахме отпушване на шахтата със специализирана машина. Днес, на 4 км дълбочина, се отпушва хоризонталната част на канализацията под републиканския път. До края на деня канализацията ще бъде отпушена и пътят ще бъде отворен и в двете ленти", каза областният управител Недялко Славов.

 

Трайно решение за възстановяване на канализацията ще се търси от община Чепеларе, която вече готви проект за финансиране от комисия по бедствия и аварии.

 

Снимката е илюстративна

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби