Хотелиери и ресторантьори към хората си: Ваксинирайте се!

loading...

 

 

Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) препоръчва на своите членове и на техния персонал да се ваксинират.

Ясно е, че безопасността на пътуващите и предлаганите цени ще са двете основни сили, които ще движат туристическия сектор. Необходимо е обаче и държавата да сключи двустранни споразумения за отпадане на PCR тестовете като изискване за влизане в страната, ако пристигащите идват от страна с нисък процент заразени. Както и за облекчени условия за вече ваксинирани туристи, зелени транзитни коридори, рекламиране на страната ни като безопасна дестинация и други мерки за улесняване на пристиганията.

Бързата и масова ваксинация ще повлияе положително на туризма и в частност за предстоящия летен сезон, като ще гарантира на почиващите по-големи спокойствие и сигурност. Според представителите на българските здравни власти и СЗО единствено масова ваксинация ще сложи край на пандемията и ще помогне за бързото връщане към нормален живот.

Българските хотели и ресторанти доказаха, че за тях на първо място е здравето на техните гости и персонал. И взеха всички необходими мерки, за да гарантират безопасността им. Като резултат – няма нито едно огнище на Ковид – 19 в хотел или заразени туристи.

Нека продължим да бъдем отговорни! Но все пак желанието за ваксинация е въпрос и на личен избор. Затова от БХРА сме категорични, че то не трябва да влияе на отношенията между работодателите и служителите или да става причина за прекратяването им.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби