Лекари от Спешна помощ: Участвахме вече в този филм, затегнете мерките!

loading...

 

 

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19 в страната.

 

Опасенията им – броят на заразените се увеличава и натискът върху болниците ще стане сериозен.

"Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3 000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните", настоя пред Нова тв Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

 

По думите й ситуацията е изключително динамична.

 

"Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо", каза още тя и допълни: "Става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус".

 

"Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение, че английският щам е толкова опасен, смятам че тези мерки трябва да се вземат, независимо, че това не е добре от икономическа гледна точка", настоя тя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби