Измамници откраднаха огромна сума от 102-годишна жена

loading...

 

 

Интернет измамници пренасочиха 375 000 долара от сметката на 102-годишна старица. Случаят оставя семейството на жената опустошено и те още не са й разказали за случилото се, съобщават австралийските медии.

Фиби Пън, помагала на своята баба Нанси, да прехвърли средствата си от продажба на имот на хоспис, в който възрастната жена трябвало да прекара остатъка от живота си.

В същото време внучката станала жертва на киберпрестъпници, които проследили нейната онлайн кореспонденция.
След това, чрез фалшиви имейли, те се представили за част от администрацията на лечебното заведение и я убедили да преведе парите по друга сметка.

Така, нищо неподозиращата внучка прехвърлила 374 251 долара на измамниците заедно с 749 долара свои лични средства.
Измамата е разкрита едва след като от управата на хосписа, изискват превод на сумата, с която трябва да се покрие престоят на Нанси Пън.

Днес 102-годишната жена е оставена без никакви средства. Значителната сума, предназначена да подсигури старините й, идва след продажбата на имот, в който е живяла 40 години.

„Изтръпнах. Бях шокирана, Мислех, че това не може да ми се случва“, разказва Фиби Пън за момента, в който разбира, че е жертва на измама.

Времето на 102-годишната жена в хосписа е ограничено, ако близките й не преведат остатъка от сумата, тя ще трябва да напусне старческия дом. До момента от липсващите средства аа възстановени едва 749 долара, работата на разследващите по случая продължава.

Основната причина, поради която измамниците успяват да влязат в пощите на жертвите си, са слаби пароли, с които хората защитават личната си информация.

Властите призовават хората, да внимават когато отварят имейли с подозрителни връзки и да използват сложни пароли.

Превод: GlasNews.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби