Хоум офисът остава у нас и след пандемията

loading...

 

 

Българският бизнес възнамерява хората да работят дистанционно между 2 и 4 дни седмично и в бъдеще, когато може би няма да има Covid-19. Това показват резултатите от проучване сред 250 български компании от 13 сектора.

Оказва се, че според 67% от компаниите 2021 г. няма да сложи край на работата от вкъщи и над две трети от служителите ще имат възможност да продължат да работят дистанционно. 79% от фирмите смятат, че бъдещият начин на управление ще бъде хибриден – комбинация от работа на живо - лице в лице, и от разстояние.

Резултатите потвърждават тенденцията за ускоряване на дигитализацията в голяма част от бизнес секторите. Над 88% от компаниите споделят, че голяма трансформация е настъпила вследствие на използването на нови дигитални инструменти за сътрудничество в бизнеса.  Въпреки предизвикателствата, които срещат при работата от разстояние, повече от половината компании се справят с извънредната ситуация по-добре от първоначално очакваното. При 62% от фирмите служителите са постигнали по-добър баланс между професионалния и личния живот. Близо 80% от организациите отбелязват, че продуктивността им се е повишила, а 46% посочват подобряване на компютърните умения на кадрите си, пише "Труд". Действайки в тази динамична среда, почти 70% от компаниите залагат на силно гъвкава организационна структура при управлението в бъдеще.

По данни от аналогично изследване в Германия с 15% повече са българските компании, в сравнение с германските, които смятат че служителите им са повишили своите ИТ умения благодарение на дистанционната работа. 30% повече са българските фирми, които са отбелязали, че хората им са уморени от ограниченията и копнеят за връщане към „добрата стара нормалност“. Единодушно е мнението както на българските, така и на германските компании, че хибридната работа и смесеното ръководене - на живо и дигитално, е бъдещият начин за управление.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби