Над 50 души са починали след ваксинация с Pfizer в Австрия

loading...

 

 

 

Броят на смъртните случаи, настъпили след ваксинация срещу коронавирус в Австрия, се е увеличил до 55 по време на имунизационната кампания, 52 от тях са след поставянето на препарата на "Пфайзер/БионТех".

В същото време не е установена надеждна връзка на смъртните случаи с използваните ваксини, заяви във вторник Федералната служба за безопасност на здравето в доклад за отчетния период от 27 декември 2020 г. до 26 март 2021 г.

Броят на докладваните съобщения за подозирани странични ефекти след ваксинация срещу коронавирус в Австрия се е увеличил от 15 790 на 17 280 за целия период на наблюдение от миналата седмица. Най-големият дял от тях се пада на фармацевтичната компания "АстраЗенека" - 12 549 съобщения за цялата кампания за ваксинация.

На второ място e "Пфайзер/БионТех"- 4288 съобщения за различни реакции. На трето място е Moderna с 443 съобщения. Изяснява се, че едно съобщение за странични ефекти може да съдържа информация за няколко реакции едновременно

Както беше отбелязано, естествените здравословни усложнения, които не са свързани с ваксинацията, но водят до смърт, може да се появят главно сред най-уязвимите възрастни хора, които се имунизират.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби