Токсичен ад! Отровна пяна покри свещената река Ямуна. Шокиращо видео

loading...

Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия, но вярващите продължават да се къпят в нея. От дни полицията и хора от Службата за борба с катастрофите и природните бедствия прогонват хората, които искат да се къпят в реката.

Въпреки, че е опасно за здравето, стотици хиндуистки поклонници нагазиха в пенливите води, за да се молят и да се потопят както изисква традицията. Най-щастливи от токсичната пяна са децата, които се заравят в нея, а млади индийки си правят селфита.

В Ню Делхи, който се слави като града с най-мръсен въздух в света, опасно нездравословна река е проблем само за малцина. Всяка година по това време поклонниците се стичат към нея за фестивала Чхат Пуджа, който е посветен на слънчевото божество и се празнува с ритуално къпане.

Реката осигурява повече от половината вода за Ню Делхи, представлявайки сериозна заплаха за здравето на хората. През годините водите й стават все по-мръсни, тъй като по-голямата част от заводските отпадъци, селскостопанските пестициди от съседните щати и индустриалните отпадъчни води от фабричните предградия се вливат в Ямуна, въпреки законите срещу замърсяването.

 

Дългата повече от 1300 километра река Ямуна е сред най-мръсните водоизточници в света. А край Вазирабад, едно от предградията на Делхи, отровните води на реката влизат в токсично взаимодействие с невероятно мръсния въздух на Делхи, особено през ноември.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби