Федерацията по гимнастика се разграничи от Слави Бинев

loading...

Българската федерация по художествена гимнастика излезе с официално писмо до родните медии.

В него федерацията е категорична, че се разграничава от думите на евродепутата г-н Слави Бинев.

Ето писмото:

"До българските медии

с копие:

до

г-н Бруно Гранди

президент на

Международната федерация по гимнастика

до

г-н Жорж Гелзек

президент на

Европейския съюз по гимнастика

до

г-н Андре Гайсбюлер

генерален секретар на Международната федерация по гимнастика

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

БФ по гимнастика и БФ по художествена гимнастика в лицето на нейния председател г-жа Илиана Раева категорично се разграничават от написаното от българския евродепутат г-н Слави Бинев писмо от 03.03.2014г. до представители на Европейския парламент, Европейската комисия, МОК и Европейския олимпийски комитет във връзка с разпределение на квотите при ансамблите девойки за участие в Младежките олимпийски игри през 2014 г.

Бих искал да разясня, че писмото написано от г-н Бинев е негово лично мнение и като родител е изпратено и разпространено без знанието и без съгласието на Българска федерация по гимнастика и Българска федерация по художествена гимнастика. Самите ние се осведомихме за съдържанието му едва днес от публикации в медиите. С наближаване на изборите за европейски парламент г-н Бинев, който е представител на политическа партия си позволява да използва българския национален отбор ансамбъл девойки за предизборни агитации и пиар акции.

Г-н Бинев изразява своето лично мнение и становище за класирането на проведените квалификации в Москва. Ако на състезанието е имало повод за реакция, то БФХГ щеше да реагира своевременно чрез БФГ съобразно регламентите на ФИГ и ЮЕГ.

Нашето официално становище е, че не е имало основание за протест свързан с провеждане на състезанието и класирането на състезателите.

Уважаеми господа,

БФ по гимнастика не подкрепя подобна самоинициатива основана на личните амбиции на частни лица и категорично заявява, че се разграничава от изказаното в писмото мнение от г-н Бинев. Текста на писмото считаме за напълно неоснователно и некомпетентно и в ущърб на световната художествена гимнастика.

Приемете нашите най-искрени извинения за причиненото не по наша вина безпокойство.

Благодаря за проявеното разбиране.

С Уважение,

Красимир Дунев

Председател на БФГ". /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби