Скални образувания край Кюстендил лекували жени от безплодие

loading...

Скални образувания в близост до кюстендилското село Лиляч помагали на жени да забременеят, казват местните легенди. Скалните късове се наричат Провиралката.

Вярва се, че една жена трябва само да мине от единия до другия край на скалата, за да забременее. Местни хора разказват, че през последните десетилетия хилядите жени, които са минали през тези образувания, са станали майки.

Някой от тези жени са били на ин витро процедури, а други с малък шанс да се сдобият с дете, казват местните пред TV7.

Твърди се, че 156 бебета са зачената благодарение на кратката разходка по скалата. В легендите се казва, че дори бебето на император Юстиниан се е явило на бял свят, след като жена му минала през ритуалите по скалата.

Ако човек я погледне от далеч, скалата край кюстендилското село ще му заприлича на най-долната част на женското тяло в гръб, но в гигантски размери.

Семейство Спасови от град Банско също вярват в енергийната сила на мястото и са пристигнали в кюстендилското село с мечтата да се сдобият с детенце. Минавайки през Провиралката, Магдалена сподели пред телевизионния репортер, че силно се надява да забременее.

Георги Андонов от село Лиляч разказва за жена, която също успяла да зачене, след като е минала през скалата. Тогава възрастният дядо е бил само на 7 години, но си спомня, че жена, която силно мечтаела за дете, минала през Провиралката, след което родила момченце.

До Провиралката се стига през планинския път над село Лиляч. Околната местност се нарича Пещерата и е пълна с прилепи, от където дошло и името на селото. Лиляч в превод от турски език означава прилеп.

Археолози твърдят и че в околността има непроучен акропол от тракийско време, като дори е възможно под местността да лежи древен град.

Силната енергия на това място е била усетена още от траките, като и в Древността се е прилагал същият ритуал, за да забременее една жена. И до днес жените продължават да посещават магическата скала с надежда за чудо.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби