Борисов и Местан на по кафе в Кърджали

loading...

Лидерите на ГЕРБ и на ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан ще се срещнат днес в Кърджали, за да изпият по кафе. Борисов вече направи уточнението, че това няма да е коалиция, а Местан даде да се разбере, че ще бъде неволният домакин, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

На семинар с младежите от ГЕРБ по-рано днес Борисов каза, че би било редно с Местан да изпият по едно кафе в центъра на Кърджали. Ако лидерът на ДПС ме покани на кафе, ще отида при него не за да правя коалиции, а заради хората. Днес излизам и му казвам, че ДПС е мост с мюсюлманите, и затова трябва да седнем и да пием по кафе. Това е политическият майсторлък – да бъдем мост и с мюсюлманите, и с българите изселници, каза Борисов.

Минути след този анонс, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви: "Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност, аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволният домакин".

Местан предложи място на срещата да бъде в ресторант "Ориентал". Предвид на анонса му, че оттук нататък срещите му ще бъдат само публични, мисля че ресторант "Ориентал" е добро място за среща между Местан и Борисов, посочи лидерът на ДПС.

В отговор Борисов се съгласи и в типичния си стил заяви пред младежите от партията: "Къде е този ресторант, бе", попита той. "А от колко часа е мачът Арсенал - Челси, за да реша дали мога да отида при него", показа диалогчност Борисов. В крайна сметка помоли да предадат на Местан за 17.35 часа, за да може да си изгледа мача.

Борисов подканяше постоянно младите да задават въпроси към антрополога Харалан Александров и към социолога Антоний Гълъбов, защото "немският данъкоплатец три дена е работил, за да се проведе този семинар". Мероприятието се финансира от "Конрад Аденауер".

Смятам, че сегашните управляващи ще си направят избори през октомври, защото оставят ли ги за догодина, ГЕРБ ще ги издуха. За първи път Бойко Борисов обяви, че в следващото Народно събрание ще търси подкрепата и на други парламентарни сили от дясното пространство. /БГНЕС

Кърджали / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби