Подарък от извънземни!? Загадъчният генетичен диск от Колумбия

Един от най-изумителните артефакти, откривани досега на планетата, е т.нар. генетичен диск от Колумбия

Той е с диаметър 27 см и е изработен от лидийски камък (лидит), който по здравина не отстъпва на гранита, но е с много фина структура.

На самия диск, открит в Колумбия, има изобразени някои жизнени процеси, които могат да бъдат наблюдавани единствено под микроскоп. В лявата част е представено зараждането на мъжките полови клетки – сперматозоидите, на обратната страна има изобразен човешки зародиш в няколко стадия на развитие, а последното изображение показва новородено дете.

Клаус Дона, който е организатор на проект „Авалон“, споделя, че на генетичния диск от Колумбия, са представени етапите на зараждане и развитие на плода, включително изображения на сперматозоиди и оплодена яйцеклетка. Визуална информация за тези клетки обаче има от едва 25 години, когато те са заснети  за пръв път в Швеция благодарение на високотехнологични уреди.

Във Виена е анализиран и самият материал, от който е изработен дискът от Колумбия, но специалистите признават, че са безсилни да отговорят на въпроса по какъв начин по-точно е изработен този древен артефакт. Те обаче са единодушни в мнението си, че нещо подобно не би могло да се създаде от този материал в наши дни, което само още повече задълбочава загадката на мистериозния генетичен диск.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби