Бареков: Борисов е камикадзе, ако подкрепи "Чисти ръце"

loading...

Борисов трябва да е политическо камикадзе, за да подкрепи проекта Операция "Чисти ръце". Това заяви на пресконференция лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, предаде репортер на БГНЕС.

"С Борисов нямам теми за диалог. Разговорът ми с него може да мине само с Операция "Чисти ръце". Борисов трябва да отговори как така по декларация има само 14 000 лева. Да отговори как не го е срам пред българския народ. Борисов стана един от най-богатите хора за това, че буквално щавеше българския бизнес и контролираше медиите", заяви Бареков.

Лидерът на "България без цензура" обясни, че е казал на председателя на БАСТА Мирослав Найденов и на заместника му Емил Димитров, че не може да прави коалиция с тях, защото трябва да отговарят на много въпроси, свързани с управлението на ГЕРБ.

Бареков допълни, че никога не би отказал покана за кафе от политически лидери. "С Местан не бих търгувал места за ЦИК, бих си говорил принципно за политика. С лидера на ДПС бих пил кафе, но аз ще определя къде. Не бих правил и коалиция с него, защото догадките за коалиция с ГЕРБ и ДПС стават все по-големи", отсече Бареков.

От друга страна, той подчерта, че е готов да пие кафе символично със Сергей Станишев още днес на "Позитано", при желание от лидера на БСП. "Със Станишев си заслужава да пия кафе. Бих го питал защо 2 седмици си прави оглушки за желанието ми да се създаде комисия, която да разследва г-н Плевнелиев. Бих си говорил и с него кога ще ни протегне ръка, за да водим социална политика. Можем ли да направим така, че детските добавки да не са по 35 лв., може ли да говорим за безплатни лекарства на децата до 7-годишна възраст, незабавното подобряване на условията в училищата", каза Бареков.

Убеден в позициите си Бареков наблегна на това, че най-младите гласоподаватели, които са гласували за ГЕРБ от сега нататък щели да дават гласа си за "България без цензура". Той заяви, че очаква и голяма част от гласоподавателите на СДС да гласуват за партията му.

Депутатът, който напусна ГЕРБ и мина към "България без цензура" Aнгел Даскалов обясни, че решението му да напусне ГЕРБ не е от скоро. "Влизайки в "България без цензура" считам, че ще настъпи едно спокойствие. В разговорите с Бареков на въпросите, които му зададох получих удовлетворителни отговори", обясни той решението си.

Отцепникът от БАСТА Павел Димитров заяви, че според него проектът БАСТА е бил създаден малко емоционално, но идеята била БАСТА да бъде алтернатива на ГЕРБ, на лошите практики, които са били в ГЕРБ.

"Излязохме от каузата БАСТА преди няколко дни, защото се оказа, че БАСТА е патерица на ГЕРБ и Бойко Борисов. Идеята беше друга. 6 месеца след учредяването на БАСТА нищо не се случва в партията. Никой не желае да се коалира или сътрудничи с нас, защото всички са убедени, че БАСТА е патерица на ГЕРБ", категорично заяви Димитров.

Иван Петров, също вече бивш депутат от ГЕРБ заяви, че харесва законопроекта "Чисти ръце", който ще покаже, че "България без цензура" има намерение да се бори с корупцията. "Много лошо щеше да остане, ако бяхме останали в проекта БАСТА", добави Петров. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби