Манолова: И президентът, и ГЕРБ искат да бойкотират евроизборите

loading...

Очевидно е, че и президентът, и ГЕРБ имат намерение да бойкотират нормалното провеждане на предстоящите евроизбори. Слава богу, ЦИК е конституирана, работи добре.

Това заяви днес зам.-председателят на парламента Мая Манолова в отговор на атаките от опозицията за Изборния кодекс в частта му за ръководство на ЦИК, предаде репортер на БГНЕС.

Подготвяме жалба срещу указа на президента Плевнелиев, противоречащ на ИК и на Конституцията, до КС и ще търсим съгласие между парламентарните групи за нейното депозиране, каза Манолова. С действията си президентът Плевнелиев наруши Изборния кодекс - текст, който е пределна ясен, при това призна, че го нарушава, защото според него, не бил справедлив и то в полза на една политическа сила – ГЕРБ, уязвявайки друга политическа сила, отнемайки това, което й се дължи по закон - ДПС. Нещо, което не може да си позволи никой български гражданин. Хората са равни пред закона, смята Манолова.

Оценките на "правни колоси" като Бойко Борисов и Десислава Атанасова не могат да ме уязвят. Изборният кодекс е ясен и това, че на ГЕРБ не му харесва не е новина, продължи тя. ГЕРБ са свикнали, ако мачът не е уговорен и ако реферът не е техен, изобщо да не се играе. И затова в момента атаката е срещу ЦИК. Самато схема "сделки вместо правила" е абсолютно неприемлива в политиката, аз не работя по този начин и затова мисля, че парламентарната ни група няма да се подаде на този шантаж, подчерта Манолова.

Не е Цецка Цачева човекът, който ще определя законодателната програма на Коалиция за България. Да си гледат техните законопроекти, категорична бе тя. Членовете на ЦИК се оказаха на много по-високо ниво и от Борисов, и от президента Плевнелиев и нямам съмнение, че предстоящите избори ще се проведат нормално, по действащия Изборен кодекс и че ще бъдат честни, заключи Манолова. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби