Манолова: Не размерът, а видът на данъците могат да са предмет на референдум

loading...

Не размерът, а видът на данъците могат да са предмет на референдум. Това заяви днес на брифинг в НС зам.-председателят на парламента Мая Манолова, предаде репортер БГНЕС.

"Председателят на БСП Сергей Станишев беше много ясен в речта си пред 48 Конгрес на БСП. На мнение сме, че българските граждани трябва да бъдат питани по важни въпроси и видът на данъчната система е един от тях", добави Манолова.

Тя посочи, че видът на данъчната система е един от въпросите, които вълнуват всеки един български гражданин. По този въпрос няма единно мнение сред партиите, които подкрепят правителството и в самото правителство, призна Манолова. Според нея би могло въпросът за данъчната политика да бъде поставен на национален референдум, но още няма окончателно решение. Проучваме мнението на хората за това кои други важни въпроси биха искали да бъдат поставени на национален референдум, продължи тя.

Ако и президентът беше направил такова проучване на мнението на гражданите, въпросите, които той лансира, щяха да изглеждат по друг начин и със сигурност нямаше да присъства въпросът за електронното правителство, смята Манолова. На въпрос дали е имало проучване по въпроса за АЕЦ "Белене" Манолова отговори, че е имало. Нейното мнение е,че проучването не се изразява единствено и само в социологически сондаж, то включва и мнението на гражданите. И обясни, че в закона за референдумите е записано, че размерът на данъците не може да бъде предмет на референдум. Подобно нещо обаче не пише за вида на данъците. /БГНЕС

 

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби