Съкровището от Храма на Давид е скрито в Пиренеите!

Нека си припомним, че в 70г. сл. Хр. с превземането на Ерусалим Тит се сдобива с т.нар. храмово съкровище. Но какво е имало сред многото скъпоценни предмети, възхваляни по-късно като ,,съкровището от Храма" и станали предмет на бурни дискусии до наши дни?

   Няма сведения, при плячкосването на Храма Тит да се е натъкнал на нещо - древни ръкописи например, които да са свързани по някакъв начин с Исус. Именно това създава напрежение за всички заинтересовани групи и организации! Ако е имало тайни документи, те вероятно са унищожени от Тит малко преди превземането на града или са скрити на друго място.

   В историята има друго подобно интересно събитие, случило се в Александрия повече от сто години преди Тит и между двете може би има непосредствена връзка.

Когато войската на Цезар след неколкомесечна съпротива завзема Птолемейска Александрия, градът е опожарен заедно с древната библиотека. В нея има около 700 000 свитъци, унищожени в пламъците. Може да се предполага, че значими ръкописи били не само на стотици години, като например историческото произведение ,,Египтика" на Манетон, а датирали от още по-древни времена чак до светилището в Хелиопол. Възможно е в библиотеката да са били съхранявани ръкописите на Тот от времето преди големия потоп.

   В случая става дума за писмен материал с голямо значение, който при пожара на известната библиотека се губи. По време на неколкомесечната обсада важните свитъци са скрити на сигурно място то свещениците. Много вероятно е, древните ръкописи от Александрия да имат пряка връзка с вероятни записки в Храма на най-вече свещеният духовен център Хелиопол във връзка с библейската история, нейните патриарси и преди всичко с Исус!

   Библиотеката е била известна като мястото, където се съхраняват всички значими ръкописи и е разбираем големият интерес на завоевателите и заинтересованите религиозни организации.

   В досегашната историография не е отделено достатъчно внимание на току-що описаната взаимовръзка между Александрийската библиотека и превземането на Ерусалим от Тит. Напълно възможно е те да имат много по-голямо значение! Всички следи отново водят към светите земи в Египет!

   Обратно към съкровището в Храма на Ерусалим!


  

">
   През 410г. готите завладяват Рим и влизат във владение на съкровищата, които Тит е заграбил през 70г. сл. Хр. при превземането на Ерусалим.

   Готите имат специално отношение към ,,свещените" предмети и това става ясно като си дадем сметка, че Меровингите са произлезли от смесването на еврейското население на Южна Галия с местните жители, франките, т.е. те имат пряка родствена връзка с готите! През първите векове след Христос от Южна Галия се е казвала ,,Готия". Ето защо и евреите от тази област понякога били наричани готи. Готите естествено не са само от еврейски произход.

   Готите пренасят плячкосаното съкровище в Пиренеите в Южна Франция. Като се има предвид произходът на готите става ясно колко свещени са били за тях древните предмети, които идват директно от най-висшето светилище от Ерусалим! След като Храмът в Ерусалим не е съществувал, е трябвало да се намери друго тайно място за съхраняването на свещените предмети. Новите собственици на ,,съкровището от Храма", които всъщност са евреи в изгнание, чувстват като свое естествено задължение и свято послание да съхранят тайната - до предвещаното завръщане на Месията от рода Давидов!

   Това обяснява защо те и до ден-днешен пазят в тайна от света ,,съкровището от Храма"./http://illuminatibg.blogspot.com.au/2015/05/blog-post_97.html

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби