Симитли в траур заради легионера Чивиев, погребват го в София

loading...

Поклонението пред убития на „Струма” ще бъде в „Бакърена фабрика”
Ден на траур е обявен днес в община Симитли в памет на Николай Чивиев, който беше жестоко убит в петък по обяд на строящата се отсечка на автомагистрала „Струма”. Извършителят все още се издирва. Известно е, че това е е Емил Чачев Първанов, известен в криминалните среди като Ембака.Ембака е стар познайник на полицията. През 2008 година Ембака е основният заподозрян за убийството на Георги Вранчев-Вранчо. Тогава не са събрани достатъчно доказателства.

През 2012 година е задържан за опит да проникне в двора на полицейското управление в Сандански и да открадне прибрани на склад контрабандни цигари. Дни по-късно отново е задържан - за домова кражба.

Той завежда две дела срещу полицията – за незаконно задържане. След това се установява в Банкя и, за да заличи криминалното си минало, няколко пъти сменя фамилията си. Последната, Първанов, е тази на жена му.

Както БЛИЦ съобщи, 47-годишният Чивиев, служител на фирма „Агромах”, която изпълнява участъкът на магистралата от Сандански до Кулата, е отговарял за охраната на трасето, по което се полага асфалтовата настилка. В петък около13.30 лек автомобил се е опитал да премине през забранения за движение участък.

Николай догонва нарушителите със служебния автомобил. При завъртането двете коли леко се удрят. При опита да им обясни, че не могат да минат по пътя, Николай Чивиев е нападнат и пребит. Удар по главата с твърд предмет се оказал фатален.

По информация на управителя на фирмата Методи Бачев, който е роднина на убития, преди да постъпи на работа, Чивиев е служил 17 години във Френския легион.

Показанията, дадени от свидетели на убийството, са били достатъчни, за да бъдат разпознати двамата нападатели, които се издирват. Погребението на Николай Чивиев ще бъде в София. Община Симитли, откъдето са родителите му, обяви ден на траур.

Днес в 14 часа в черквата на Бакърена фабрика в София е поклонението пред тленните останки на Николай Чивиев. В 15.30 приятели от цялата страна, близки и роднини ще могат да се сбогуват с Ники в гробищния парк на Бакърена фабрика.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби