Почина топченгето Людмил Маринчевски

Почина бившият главен секретар на МВР в правителството на Димитър Попов - генерал Людмил Маринчевски. Той е един от учредителите на Асоциацията на разузнавачите. Работи 26 години в системата на МВР от щатен сътрудник до заместник-министър на вътрешните работи през 1990.

Роден е в София. През годините е бил щатен служител на ІV отдел (шифър и радиовръзка) на Комитета за Държавна сигурност от 1966 г., впоследствие и на Второ главно управление на ДС. През 1982 г. е изпратен на двумесечен курс в школата на КГБ в Москва. През 1987 г. е назначен за зам.-началник на Второ главно управление на ДС и е изпратен на двумесечен курс за ръководни кадри в школата на КГБ. Ген. Маринчевски приключва 26-годишната си кариера в МВР като главен секретар на вътрешното ведомство в правителството на Димитър Попов (1990-1991) .

Към биографията му се числи кандидатирането му за вицепрезидент на Александър Томов. Маринчевски беше и депутат от евролевицата, но се отказа от това поприще и отново се върна като директор на охранителната фирма.

След пенсионирането си се занимава активно с охранителен бизнес. Бил е изпълнителен директор на охранителна фирма „Груп 4". Притежава консултантска компания по сигурност „Комсиг" (2007). Председател е на Управителния съвет на Национална асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана и на Българския съюз на индустрия за сигурност./vsekiden.com

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби