Ще ни постриже ли банковите сметки ЕС,... заради Украйна? или заради...

loading...

"Спестяванията на 500 милиона граждани на Европейския съюз могат да бъдат използвани за финансиране на дългосрочни инвестиции - Украйна на границата на фалит..

Ройтерс се сдоби с изтекло предложение, че длъжностни лица на Европейския съюз търсят нови и иновативни начини за финансиране на огромния си дълг. Както беше отбелязано от Zero Hedge, те вече не се обръщат изключително към централните банкери просто да отпечатат повече пари.

Понеже миналата година банковата гаранция, принуждаваща конфискацията на средства от средните вложителите в Кипър, работеше толкова добре, сега регулатори и банкери в ЕС са решили, че ще използват подобен метод за финансиране на бъдещите си начинания.

Накратко, или както пише Ройтерс, "спестяванията на 500 милиона граждани на Европейския съюз могат да бъдат използвани за финансиране на дългосрочни инвестиции, за да се даде тласък на икономиката и да се помогне да се запълни дупката, оставена от банките след финансовата криза, гласи документ на ЕС." [ ... ]

Решението? "Комисията ще поиска съвет от застрахователния уочдог на блока през втората половина на тази година във връзка с евентуален проектозакон, за да мобилизира повече лични пенсионни спестявания за дългосрочно финансиране", се казва в документа.

Мобилизиране, за пореден път, е по-благозвучната дума от да речем конфискуване.

Това е, което се случва, когато правителствата свършат парите.

Сега Украйна е на границата на финансов крах. Ситуацията се задълбочава от падащата национална валута. Курсът на украинската гривна падна до рекордно ниски граници – почти девет и половина гривни за един долар. И може да се очаква по-нататъшно падане.

Към политическата неяснота в Украйна се добави и финансовата. В украинския бюджет няма повече пари, а практически данъци не се получават. Днес украинската икономика се оказа на крачка от катастрофа. За това заяви ръководителят на парламентарната фракция "Баткившчина" Арсений Яценюк на заседание на съгласителния съвет на лидерите на фракциите на Върховната Рада:

- Такава финансова катастрофа в Украйна не е имало по време на всичките години на независимост. Държавната хазна е разграбена, страната е доведена до банкрут...

В търсенето на пари Киев има намерение да проведе голяма международна донорска конференция с участието на ЕС, САЩ, Полша, МВФ, други страни и международни финансови организации. Аналитици смятат, че сега в САЩ няма такива свободни пари, каквито са необходими на Украйна.

Източник: www.epochtimes-bg.com

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби