ядене

 | 

 

Няма човек, който да може да живее без храна. В същото време обаче различните хора предпочитат различни продукти - едни ядат месо, други са вегани, трети спазват определен хранителен режим.

Истината обаче е, че днес заради промяната на начина на живот, средностатистическият човек консумира около 20% повече калории, отколкото хората преди 100 години.

И макар все повече да се опитваме да обръщаме внимание на нещата с които се храним, за да запазим здравето си, това начинание се оказва доста трудно.

 | 

 

Когато говорим за правилно хранене, обикновено това се отнася до това дали са полезни продуктите и разнообразието от ястия. В редки случаи се замисляме за температурата на храната и как стомахът реагира на топлото и студеното.

Това е грешка. Много хора често хапват бекон със салата, но заради забързаното ежедневие, месото остава студено. Резултатът е дискомфорт и тежест в стомаха.

Categories:

 | 

 

Преди 150 години хранителните бактерии донесоха страх и ужас на хората. Възможно е да се зарази, чрез храна, която е на масата всеки ден: месо, ориз, мляко, сирене, яйца, хрупкава маруля. Човечеството се е научило да защитава правото си на естествени продукти - появиха се антибиотиците, започнахме да пречистваме водата. Но досега някои инфекции все още са плашещи, пише zdrave.to.

Categories:

 | 

 

Червеното месо е основната храна на всички етнически групи. Нивото на потребление нараства в целия свят сред хората с малки и средни доходи. Оставайки важен източник на протеини и незаменими аминокиселини, то може да причини увреждане на организма. Това се доказва от данни, събрани от повече от 700 проучвания, които бяха анализирани от специална комисия на Световната здравна организация.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби