плодове

 | 

 

 

Да се забрани вносът чужди плодове и зеленчуци в сезона до изчерпване на българската продукция.

Това е една от четирите спешни мерки за подпомагане на част от българския земеделски сектор, които внесе в Министерския съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Предложенията са изработени след разговори с производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и др. и със специалния принос на аграрния експерт и производител Красимир Кумчев.

Categories:

 | 

 

 

Цените на стоките у нас значително се увеличиха в последните седмици. Докато при някои това е обосновано, то при други си е откровена спекула.

"Баба беше отишла на пазара преди 10 дни и като е видяла лимоните, че са по 5 лв. за 1 кг, си взела само 2 лимона жената! Аз ходих да й пазарувам след това плодове...", коментира читател пред Glas.bg.

Categories:

 | 

 

 

Свикнали сме да мислим, че ябълките са изключително полезен и диетичен продукт. Оказва се обаче, че от ябълки можем и да надебелеем – всичко зависи от това, по кое време на деня ще ги консумираме.

Диетолозите са категорични, че това трябва да е сутрин. Освен това те ни съветват точно в коя част от деня трябва да се консумират определени храни, за да имат максимална полза за тялото и диетата ни. Ето какво как и кога да ядем:

Categories:

 | 

 

Учени от Оксфордския университет установиха, че веганската и вегетарианската диета намалява риска от сърдечни болести, но увеличава вероятността от инсулт, съобщава в. „Мирър“, цитиран от БТА. 

Тези хранителни режими обикновено са разглеждани като здравословна алтернатива на консумацията на месо. Специалисти от Оксфорд обаче разкриха, че въпросните диети намаляват риска от сърдечни болести, но могат да увеличат вероятността от инсулт.

Categories:

 | 

 

Боровинката отдавна е призната за истинско съкровище, пълно с вещества, които помагат за ефективното лечение за много заболявания, пише zdrave.to.

Пресните боровинки могат да останат годни за консумация само за много ограничен период от време, така че с началото на сезона много хора се опитват да консумират колкото се може повече плодове. По този начин исат да наваксат и да запазят витамини за в бъдеще

Categories:

 | 

 

Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни (MosGIK) съветват през август да се консумират пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, използвани в древността за лечение на стомашни болести), пише zdrave.to.

Categories:

 | 

 

Лято ни харесва заради изобилието от плодове. Почти всички от тях са много полезни и имат приятен вкус. Но не трябва да забравяме, че понякога нещо колкото е полезно, може да се окаже и вредно, пише zdrave.to..

Както с право отбелязва преди 500 години, прочутият лекар и алхимик Теофраст Парацелз: “Всичко е отрова и всичко е лекарство - и двете се определят от дозата."

Ето защо е добре да знаем кои плодовете може да ядем, в какво количество и за кои е по-добре напълно да забравим.

Кой какви плодове не трябва да яде?

Categories:

 | 

 

Лятото е времето, когато трапезата ни може да бъде изпълнена с всякакви храни. От плодове, зеленчуци, през месо и зърнени култури.

Въпреки това разнообразие обаче трябва да внимаваме какво ядем. Причината е, че хората са свикнали с определено меню и рядко са склонни на кардинални промени, пише zdrave.to.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби