СЗО

 | 

 

 

Световната здравна организация алармира, че в тежката ситуация с коронавируса в света все по-остро се усеща недостиг от медицински сестри. Дефицитът на сестрински персонал в световен мащаб е най-малко 5,9 милиона кадри, се казва в доклад на организацията.

В света има малко под 28 милиона медицински сестри. От 2013 г. до 2018 г. техният брой се е увеличил с 4,7 милиона, предава БГНЕС.

 | 

 

 

Вирусът, за който все още няма лечение и скоростта на разпространението му само расте вече е в целия свят. Въпреки това белоруската система на здравеопазване в такава ситуация успява да работи не просто ефективно, но и да направи това, което нито една система на здравеопазване в Европа не успя. 

За това защо беларуското здравеопазване в ситуацията с пандемията COVID-19 беше по-ефективно от европейското, в ефира на програмата „Марков. Нищо лично ”, разказа Батир Бердикличев, представител на Световната здравна организация в Беларус. 

 | 

 

 

Официални представители на Световната здравна организация (СЗО) съобщиха в понеделник, че все още препоръчват на хората да не носят маски за лице, освен ако са болни от COVID-19 или се грижат за някой, който е болен от коронавируса. Ако се носят неправилно, маските могат да увеличат здравния риск, съобщава CNN, цитирани от Бтв.

 | 

 

 

В Европа има признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус, въпреки че ситуацията остава сериозна, каза днес директорът на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, цитиран от Франс прес.

"Въпреки че ситуацията продължава да е доста тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци", заяви Клуге на пресконференция, излъчвана онлайн от Копенхаген.

 | 

 

 

Проф. д-р Тодор Кантарджиев, директорът на Национален център по заразни и паразитни болести, обясни кои са двата вида бързи тестове за установяване на коронавирус и какви са критериите за избор.

Първият вид показват антиген, доказва се чрез имуннофлоуресценция, това е в 4-5 ден след заразяването – започне ли да тече нова, да губиш вкус, ако се вземе материал, може да се докаже наличието на вирус, разкри на извънредния брифинг на Оперативния щаб проф. Кантарджиев.

Categories:

 | 

 

 

Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си, за да победят коронавируса, предупреди днес водещият експерт на Световната здравна организация (СЗО) по извънредните ситуации Майк Райън, цитиран от Ройтерс. Трябва да бъдат взети повече мерки за опазване на общественото здраве, за да се предотврати ново разпространение на заболяването по-късно, допълни той.

 | 

 

 

Коронавирусът може да влошава здравето и да убива и млади хора и те трябва да избягват да се събират и да го предават на по-възрастни и по-уязвими хора, заяви Световната здравна организация.

Categories:

 | 

 

 

Хората, които подозират, че са се заразили с новия коронавирус, не трябва да приемат популярното лекарство ибупрофен, без да са се консултирали с лекар, оповести Световната здравна организация (СЗО), насочвайки вниманието към извършващо се в момента изследване за възможен негативен ефект от медикамента, предаде БТА като цитира ДПА.

 | 

 

 

Световната здравна организация (СЗО) регистрира 13 903 случая на новия тип коронавирусна инфекция на ден в света, 862 души са починали. Това се доказва от доклада на СЗО, публикуван в понеделник вечерта на уебсайта на организацията.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби