СЗО

 | 

 

 

Пандемията ще приключи през 2022 година, заяви регионалният директор на Световната здравна организация за Европа.

Според Ханс Клуге и тази година коронавирусът ще доминира в дневния ред на обществото, но ще бъде по-управляем.

По думите му най-лошото вече е минало, защото и лекари, и учени разполагат с информация.

 | 

 

 

Екипът от експерти на СЗО пристигна в китайския град Ухан с мисия да разследва произхода на коронавируса.

13-те учени, които ще бъдат поставени под карантина в продължение на две седмици, преди да започнат работата си, са били посрещнати от китайски служители в защитни костюми, след като са пристигнали от Сингапур след отлагането на пътуването им преди седмица.

 | 

 

 

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че през новата година световната общност трябва да обърне специално внимание на изследването на нови щамове коронавирус. Това заяви на брифинг в Женева генералният директор на организацията Тедрос Аданом Гебреесус.

 

Според него, по-специално, е необходимо да се проучат видовете коронавирус и неговите мутации, които са идентифицирани във Великобритания и Южна Африка, както и да се сподели научна информация в това отношение.

 | 

 

 

Маски по време на семейните събирания по Коледа и Нова година в Европа! Това препоръча Световната здравна организация заради повишен риск от нов ръст на заразяванията с COVID-19 в началото на 2021 г.

 

Европейският клон на СЗО предупреди за висок риск от повсеместно разпространение на пандемията в комюнике, в което се изтъква, че е наложително носенето на предпазни маски и социално дистанциране.

Categories:

 | 

 

 

В момента само дексаметазон е показал своята ефективност при тежка коронавирусна инфекция. Това изявление направи ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адан Гебреесус.

 

"Кортикостероидът дексаметазон остава единственият терапевтичен агент, който е показал ефикасност срещу COVID-19 за пациенти с тежки заболявания", се казва в изявление на ръководителя на СЗО.

 

 | 

 

 

Нов седмичен рекорд на заразени с COVID-19 по света. Регистрирани са повече от два милиона нови случая, което е най-големият брой на седмична база от началото на пандемията. Намаляват обаче смъртните случаи, съобщи Световната здравна организация.

 

В САЩ беше преминат символичен праг на заразените, а Европа продължава да затяга мерките.

 

Categories:

 | 

 

 

Световната здравна организация предупреди, че не очаква масово ваксиниране срещу новия коронавирус до средата на следващата година, подчертавайки важността на стриктните проверки на тяхната ефективност и безопасност, съобщава британският национален ежедневник The Guardian.

„Не очакваме да видим широко разпространена ваксинация до средата на следващата година“, заяви говорителят на СЗО Маргарет Харис пред журналисти на брифинг в Женева.

 | 

 

 

Световната здравна организация (СЗО) подкрепя отварянето на страните след карантината, но е важно да се вземат предпазни мерки за предотвратяване на бедствие, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

 | 

 

 

Световната здравна организация заяви, че коронавирусът сега се разпространява най-вече от хора на 20-, 30- и 40-годишна възраст, много от които не осъзнават, че са заразени и представляват опасност за уязвимите групи.

Официални лица от СЗО посочиха, че този месец делът на по-младите сред заразените се е увеличил в световен мащаб, излагайки на риск уязвими групи от населението по света, включително възрастни и болни в гъсто населени райони със слаби здравни услуги.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби