СЗО

 | 

 

 

В момента само дексаметазон е показал своята ефективност при тежка коронавирусна инфекция. Това изявление направи ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адан Гебреесус.

 

"Кортикостероидът дексаметазон остава единственият терапевтичен агент, който е показал ефикасност срещу COVID-19 за пациенти с тежки заболявания", се казва в изявление на ръководителя на СЗО.

 

 | 

 

 

Нов седмичен рекорд на заразени с COVID-19 по света. Регистрирани са повече от два милиона нови случая, което е най-големият брой на седмична база от началото на пандемията. Намаляват обаче смъртните случаи, съобщи Световната здравна организация.

 

В САЩ беше преминат символичен праг на заразените, а Европа продължава да затяга мерките.

 

Categories:

 | 

 

 

Световната здравна организация предупреди, че не очаква масово ваксиниране срещу новия коронавирус до средата на следващата година, подчертавайки важността на стриктните проверки на тяхната ефективност и безопасност, съобщава британският национален ежедневник The Guardian.

„Не очакваме да видим широко разпространена ваксинация до средата на следващата година“, заяви говорителят на СЗО Маргарет Харис пред журналисти на брифинг в Женева.

 | 

 

 

Световната здравна организация (СЗО) подкрепя отварянето на страните след карантината, но е важно да се вземат предпазни мерки за предотвратяване на бедствие, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

 | 

 

 

Световната здравна организация заяви, че коронавирусът сега се разпространява най-вече от хора на 20-, 30- и 40-годишна възраст, много от които не осъзнават, че са заразени и представляват опасност за уязвимите групи.

Официални лица от СЗО посочиха, че този месец делът на по-младите сред заразените се е увеличил в световен мащаб, излагайки на риск уязвими групи от населението по света, включително възрастни и болни в гъсто населени райони със слаби здравни услуги.

 | 

 

 

Може ли да се заразим с COVID-19 от храната? До този момент не са регистрирани случаи на предаване на новия коронавирус посредством храната. Това заявиха представители от Световната здравна организация, след като китайските власти алармираха, че замразени пилешки крилца, внесени от Бразилия, са дали положителен резултат за COVID-19.

Водещият епидемиолог на СЗО д-р Мария ван Керкхове информира, че са били взети проби на повече от 100 хил. пакетирани храни, от които по-малко от десет се оказали инфектирани с вируса.

 | 

 

 

Пандемията не показва сезонен характер и ако здравните власти не вземат необходимите мерки, втората вълна е неизбежна. Това заявиха от Световната здравна организация.

 

В световен мащаб заразените вече са над 20 милиона.

 

 | 

 

 

Световната здравна организация изрази мрачна прогноза за пандемията от коронавирус. От там обявиха, че не се очаква скоро краят ѝ. Затова СЗО за пореден път призова всички страни да спазват стриктно здравните препоръки - носене на маска, физическа дистанция, хигиена на ръцете и тестване.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус предупреди, че въпреки надпреварата за намирането на ефективна ваксина за превенция на Covid-19, такава още няма.

Categories:

 | 

 

 

Световната здравна организация съобщи за рекорден ръст на новите заразени с коронавируса за едно денонощие от над 237 хиляди, предадоха Ройтерс и ТАСС. За 24-часов период в глобален мащаб са били потвърдени 237 743 случая.

Предишният рекорд, 230 370 нови заразени, датираше от 12 юли.

Най-голям ръст през последното денонощие са регистрирали Съединените щати, Бразилия и Република Южна Африка.

 | 

 

 

Ситуацията с разпространението на COVID-19 се влошава, това е казал председателят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

 

"Пред последните шест седмици случаите на заболяването по цял свят са се удвоили. Тези данни показват, че разпространението на инфекцията се е ускорило и на този етап няма големи изгледи, че то ще се забави", е коментирал медикът на пресконференция.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби