бензин

 | 

 

 

От началото на годината масовият бензин А95 и дизеловото гориво са поскъпнали средно с 12 процента, сочат изчисленията на родната платформа Fuelo.net.

Според тях в днешния ден в търговската мрежа бензинът и дизелът струват средно по 2,04 лева за литър, докато в началото на годината цената им е била средно по 1,82 лв./л.

При газта поскъпването от началото на годината възлиза на 0,17 лв., като литър газ в бензиностанцията струва 1,06 лева.

 | 

 

 

Девет страни членки на Европейския съюз настояват Европейската комисия да определи дата за постепенно прекратяване на продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили, за да може Съюзът да изпълни целта си да стане неутрален по отношение на климата, съобщи агенция Bloomberg.

Справянето със замърсяването от транспорта, което представлява една четвърт от емисиите на парникови газове в ЕС, е едно от най-големите предизвикателства за 27-членния блок по отношение на опазване на околната среда.

 | 

 

 

Бензинът и дизелът в страната са поскъпнали през юли съответно с шест и с четири стотинки за литър, показват данни на специализираната интернет платформа fuelo.net.

Средната цена на литър А-95 на бензиностанциите в края на юли достигна 1,77 лв. (+3,5%), с тенденция на застой през първите дни на август, а дизелът се продава средно по 1,79 лв., или с 4 ст. по-скъпо от цените през юни.

Спрямо месец юли 2019 г. горивата са съответно с 45 ст. и 48 ст. за литър по-евтини.

Categories:

 | 

 

 

Народът масово започна да се презапасява с бензин и нафта, докато цената на горивото е все още евтина, установи проверка на Lupa.bg. На по-малките бензиностанции из страната, където все още този основен ресурс е с около 20-30 стотинки по-нисък от колонките на големите вериги, се вият опашки.

Categories:

 | 

 

Бензиностанции и складове за горива да бъдат запечатани за 2 години, ако продават контрабандно гориво, а цистерните, които го превозват, да бъдат спирани от движение за една година. Това предвиждат промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход приети на първо четене в НС. Ще бъдат затваряни обектите, които търгуват с нерегламентирано гориво, независимо дали са на собственика или са отдадени под наем, а цистерните с контрабандно гориво ще се конфискуват.

Categories:

 | 

 

Цените на суровия петрол на световните борси да се успокоиха след атаките срещу петролни полета и рафинерии в Саудитска Арабия, но, напук на икономическата логика, у нас горивата започнаха да поскъпват, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Oтĸaĸтo бe paзĸpитa измaмaтa нa Vоlkѕwаgеn АG пpи вpeднитe eмиcии oт дизeлoвитe двигaтeли пpeз 2015 гoдинa, cтapитe aвтoмoбили нa Cтapия ĸoнтинeнт пoпaднaxa пoд cвeтлинaтa нa пpoжeĸтopитe. Oбщинитe в Eвpoпa ce oпитвaт дa изтлacĸaт дизeлoвитe aвтoмoбили извън цeнтpoвeтe нa гpaдoвeтe, пише money.bg.

Categories:

 | 

 

Бългapинът зapeждa втopия нaй-eвтин бeнзин в Eвpoпa. Дoтyĸ oбaчe cвъpшвaт дoбpитe нoвини. Зaщoтo cъпocтaвeн c дoxoдитe ни, бeнзинът e cpeд 10-тe нaй-нeдocтъпни в cвeтa. Πpeдcтoи лeтния oтпycĸapcĸи ceзoн, ĸoгaтo мнoгo oт нac щe пътyвaт ĸъм мopeтe и нaй-вepoятнo щe пpaвим тoвa c личнитe cи aвтoмoбили, пише money.bg..

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби