заплати

 | 

 

 

Най-голямо е увеличението на възнагражденията в сектора “Операции с недвижими имоти”. За година заплатите в сектора са нараснали с 25%, или с 300 лв., и през декември са средно 1494 лв., обявиха от НСИ. През 2020 г. пазарът на имоти беше много активен и след забавянето в началото на пандемията бързо се възстанови.

 | 

 

 

Повишаване на заплатите на чиновниците от държавната администрация. Това предвиждат промени в наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, които са пуснати за обществено обсъждане.

 

Categories:

 | 

 

 

Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците в северната част на страната в битката срещу коронавируса, съобщи БНР.

 

Медиите в южната ни съседка разказва истории на медици, които доброволно се прехвърлят в болниците в северната част на страната, където има липса на специалисти.

По решение на парламента те получават двойно заплащане от днес.

 

 | 

 

 

Полицаите в страната са в стачна готовност. Те настояват заплатите им да бъдат увеличени от януари и не разбират защо не са включени в списъка с ведомства, чиито възнаграждения са увеличени заради коронакризата.

 

Categories:

 | 

 

 

Министерският съвет одобри промени в разходите по области по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.

С промените от 1 август 2020 г. с 878 900 лв. ще бъдат увеличени разходите за персонал на регионалните управления по образованието за тази година. Със средствата ще се повишат доходите на работещите в РУО с 15%, в 28-те регионални управления на образованието работят 612 души.

Categories:

 | 

 

 

Обезщетението от две или шест заплати, поради придобито право на пенсия, се дължи от момента на прекратяване на трудовия или служебния договор, а не при възникване на правото за пенсиониране.

 

Тази възможност е предвидена и в Кодекса на труда и в Закона за държавния служител. И в двата закона е посочено, че правото на това обезщетение възниква, ако са налице условията за пенсиониране – осигурителен стаж и възраст.

 

Categories:

 | 

 

 

Ще бъдат подпомогнати по някакъв начин и хората, които запазват работата си, но са с орязани заплати в кризата, заяви Владислав Горанов.

Според него трябва да се помисли и за семействата, чийто сумарен доход през кризата е под определен минимум. С колегите от МТСП работим постоянно върху различни и нови мерки, посочи Горанов, като потвърди, че става дума за хората, чиито заплати са намалени. Говорим за безвъзмездна помощ в рамките на социалната мрежа, в която и сега държавата работи, уточни той.

Categories:

 | 

 

 

“Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразяват“. Това сподели председателят на бюджетната комисия към Народното събрание Менда Стоянова пред Nova.

Средствата ще бъдат пренасочени към сметките на Здравното министерство, където ще бъдат използвани за борбата с коронавируса, потвърди Стоянова.

Categories:

 | 

 

 

Актуализацията на депутатските заплати влиза в сила от 1 май, а не от 1 април. Замразяването им в момента не би било добър ход, защото има заплати, които са базирани на по-висока тримесечна ставка.  Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева във включване за студиото на БТВ „Кризата: COVID-19“.

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще бъде направено предложение за замразяване на депутатските заплати.

Той допълни, че депутате от ГЕРБ обмислят да дарят част от заплатите си.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби