имоти

 | 

 

 

Апартаменти в Брюксел са си купили част от евродепутатите и през 2019 г. В столицата обаче много от тях поддържат жилища, за които плащат наем, става ясно от годишните им имуществени декларации пред антикорупционнота комисия.

Единственият ни еврокомисар Мария Габриел декларира, че ползва 3 апартамента под наем - в София, Брюксел и Страсбург. В сметка тя има 796 512 лв., а съпругът ѝ - 76 095 евро. Габриел е получила 299 961 лв. от заплата.

 | 

 

 

От днес отпада забраната за запори на банкови сметки на длъжници физически лица по нови дела, всякакви публични продани на имущество на длъжници, описите на недвижими имоти и движими вещи в дома на длъжници, както и въводите във владение.

 

Ограничението бе поставено със Закона за извънредното положение, действащо от 13 март т.г. и след отпадането му на 13 май бе продължено още 2 месеца. Преглед в Регистъра на публичните продажби към Камарата на ЧСИ показва, че в момента се продават 672 имота на длъжници, 64 МПС и 21 броя имущество.

Categories:

 | 

 

 

Печатните преси работят с пълна скорост, тъй като Федералният резерв създава пари от въздуха с безпрецедентна скорост. Някой ще плати за това, всички ние ще платим. Много хора ще бъдат унищожени от инфлацията.

 

Американските фондови пазари като цяло се покачват, въпреки мрачните икономически данни. Всякакви оптимистични новини за коронавируса, като скорошните изпитвания за ваксина, ги изстрелват нагоре. Според Шиф всъщност акциите се дърпат нагоре изключително от вливанията на Федералния резерв.

 

Categories:

 | 

 

 

44% от българите живеят в пренаселени жилища, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат за 2018 г. Това означава, че те нямат достатъчен брой стаи за размера на домакинството си.

По този показател страната ни е на второ място в ЕС след Румъния, където същото важи за 47% от местните жители. Броят на домакинствата, обитаващи пренаселени жилища, е висок и в Латвия (42%) и Хърватия (41%), а най-ниските нива са отчетени в Кипър (2%) и Ирландия (1%).

Categories:

 | 

 

Пазарът на недвижими имоти завършва една балансирана година, в която цените на имотите проявяват признаци на продължаващо забавяне на ръста си, в сравнение с предходните няколко години, когато той бе между 10 и 15%. За 2019 година имотните експерти прогнозират повишение в цените на имотите в рамките на между 5 и 7% на национално ниво, пише money.bg

Categories:

 | 

 

Догодина ще спре ръстът на цените на недвижимите имоти, лихвите по ипотечните кредити ще останат ниски, което ще направи годината сравнително благоприятна за покупката на имоти. Това прогнозираха специалисти от имотния сектор по БНТ.

Според данните средната цена на тристаен апартамент в София вече достига до над 400 хиляди евро в по-търсените квартали. А психологическата граница от 100 хиляди евро за първо жилище е премината.

Categories:

 | 

 

Жорж Ганчев няма нужда от представяне. Малцина политици имат цветна биография като неговата. През 60-те е емигрант в чужбина. Завършва Британската академия по фехтовка и Театралния институт в Холивуд, Калифорния. През 70-те и 80-те е режисьор, сценарист в театъра, продуцент в киното и театъра на Англия и САЩ, пише лупа.

Categories:

 | 

 

Стоянка Мутафова остана без имот в Несебър. Алчни хотелиери излели бетон върху имота, собственост на голямата актриса.

Театралната легенда разбрала за наглостта едва когато се сетила, че притежава земи почти на първа линия в морския курорт, които поискала държавата да й възвърне, пише лупа.

След като двукратно актрисата изпраща официални писма до несебърските общинари, те в крайна сметка склонили да й дадат терен за строеж, но не същия, за който Мутафова претендирала, защото той вече бил застроен, пише „Флагман“.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби