зеленчуци

 | 

 

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през последните 2 седмици.

 

Справка на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата показва не малка разлика в цените на някои продукти.

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през изминалите 2 седмици.

Categories:

 | 

 

 

Да се забрани вносът чужди плодове и зеленчуци в сезона до изчерпване на българската продукция.

Това е една от четирите спешни мерки за подпомагане на част от българския земеделски сектор, които внесе в Министерския съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Предложенията са изработени след разговори с производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и др. и със специалния принос на аграрния експерт и производител Красимир Кумчев.

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните задържа над 20 тона зеленчуци, внос от трети страни, с установено наднормено съдържание на остатъчни вещества от пестициди. 

От търговската мрежа са спрени 17 300 кг зеле и 4 500 кг краставици. Количествата предстои да бъдат насочени за унищожаване или връщане в страната на произход.

 | 

 

 

Цените на стоките у нас значително се увеличиха в последните седмици. Докато при някои това е обосновано, то при други си е откровена спекула.

"Баба беше отишла на пазара преди 10 дни и като е видяла лимоните, че са по 5 лв. за 1 кг, си взела само 2 лимона жената! Аз ходих да й пазарувам след това плодове...", коментира читател пред Glas.bg.

Categories:

 | 

 

Учени от Оксфордския университет установиха, че веганската и вегетарианската диета намалява риска от сърдечни болести, но увеличава вероятността от инсулт, съобщава в. „Мирър“, цитиран от БТА. 

Тези хранителни режими обикновено са разглеждани като здравословна алтернатива на консумацията на месо. Специалисти от Оксфорд обаче разкриха, че въпросните диети намаляват риска от сърдечни болести, но могат да увеличат вероятността от инсулт.

Categories:

 | 

 

Гастроентероложка заяви, че не трябва да се ядат зеленчуци. Според руската специалистка Виктория Суджиянова зеленчуците могат да имат отрицателно въздействие върху хората с лошо храносмилане, пише zdrave.to.

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби