пътуване

 | 

 

 

След като гърция промени правилата за пътуване на почивка и по работа, всички влизащи в южната ни съседка от утре задължително трябва да са попълнили предварително декларация в интернет. В нея описват начина на пътуване - с подробности за превозното средство или полета си, дата на влизане и граничен пункт.

 

Искат се лични и паспортни данни и подробна информация за контакт - като телефон, имейл и домашен адрес.

 

Формулярът може да бъде намерен тук: https://travel.gov.gr/#/

 

 | 

 

 

Плащат ви, за да посетите тези четири дестинации!

 

 

След пика на COVID-19 много дестинации отново отварят за най-нетърпеливите туристи.

 

Експерт по пътуванията подбра местата, които ще плащат на туристите - под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

 

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

 | 

 

 

„Това не е едностранен процес, и касае взаимни договорености, особено за страни в района. Това е една от препоръките на Европейската комисия. Премиерът инициира разговори с държавници от региона, за да се облекчи режима, но това е извън компетенциите на щаба. PSR тестът не заменя карантината, тъй като може да се установи на 10-ия ден заразата. Карантинните мерки са най-сигурното нещо“, коментира Мутафчийски.

 

Според него към този момент е по-безопасно да се пътува с кола, а не със самолет.

Categories:

 | 

 

 

След 15 юни е възможно да няма задължение за спазване на задължителна 14-дневна карантина за българите, които се завръщат от държави в региона, които са с по-нисък риск. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

 

Далечни пътувания, извън континента, е 90% вероятно да няма това лято, не препоръчвам хората да си правят планове. Но за съседни държави в границите на ЕС и с по-нисък риск съм оптимист, че след 15 юни или началото на юли е възможно да се случи това, допълни Захариева.

 | 

 

 

Летището във Виена ще предлага от понеделник тестове за коронавирус на място, за да могат пристигащите в Австрия пътници да избегнат 14-дневния период на карантина.

 

 | 

 

 

По Великден ще пътуваме при затегнати мерки. През КПП-тата ще бъдат допускани само граждани, които имат основателна причина за пътуването си, а всички останали ще бъдат връщани. Това стана ясно от думите на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.

Categories:

 | 

 

 

Европейският съюз разполага с подробно разписано законодателство за защита на правата на потребителите, което важи за територията на целия съюз, както и за отделни държави и случаи извън него. Обявяването на пандемия заради вируса Covid-19 промени част от ситуацията, съобщава БНТ.

Масово полети и екскурзии се отменят не по вина на превозвачи и транспортни фирми, а заради наложени забрани по отделни държави. Дори и полетите, които се изпълняват в момента имат безплатна опция за промяна на дата, услуга, която до този момент се заплащаше.

Categories:

 | 

 

Пътничка на круиз на Royal Caribbean получи забрана за цял живот да се качва на борда на корабите на компанията.

Причината: жената излязла извън парапета на балкона, докато позира за снимка, съобщава T+L.

Друг пътник на Allure of the Sea - Питър Блошич, прави снимка на жената, когато се прехвърля през парапета в банския си, за да бъде заснет фотосът. Мъжът съобщава за инцидента на управата на круизния кораб.

Categories:

 | 

 

Всеки от нас, когато отива на място, където е топло и има море, иска да се наслади на почивката си и да се порадва на вълните, пише travel.blitz.bg.

И тази година имаше много трагични случаи с туристи, които намериха смъртта си във водата.

Някои от тях са били и опитни плувци, но въпреки това не са успели да се спасят. Каква е причината за това?

Опитни спасители разкриват, че най-често виновникът за такива трагедии е обратното течение.

В морето това е доста често срещано явление. Заради релефа вълните се връщат обратно.

Categories:

 | 

 

28-годишната Луси Джесика Картър станала част от екипа на авиокомпания “Virgin Atlantic”, когато била на 21 през 2011 година, пише блиц.

Тя напуснала работата си като стюардеса, за да създаде семейство в Лондон. Вече има две деца.

Наскоро в своя YouTube канал тя отговори на въпросите на своите последователи за тайните на професията.

Естествено, мнозина са задали най-пикантния въпрос от работата ѝ – има ли наистина клуб „На една миля във въздуха“.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби