пътуване

 | 

 

 

От днес са в сила нови изисквания за пътуване в чужбина, свързани с COVID- 19. Чехия иска тестове за коронавирус за българските сезонни работници. Такова е условието и за гражданите на Швеция.

До 31-и август, освен направен PCR тест, всички пътуващи към Гърция трябва да попълват и електронни формуляри, така наречените PLF. Документът трябва да бъде попълнен най-късно ден преди пристигане в страната.

Categories:

 | 

 

 

Австрия издава предупреждение към всеки, който се връща от Румъния, България и Молдова. Това се прави и във връзка с нарастващия брой на случаи в тези три държави, но и на заболелите в самата Австрия. 

 

Канцлерът Себастиан Курц обяви, че всеки, идващ от трите държави, ще подлежи на задължителна 14-дневна карантина.

 

 | 

 

 

След като гърция промени правилата за пътуване на почивка и по работа, всички влизащи в южната ни съседка от утре задължително трябва да са попълнили предварително декларация в интернет. В нея описват начина на пътуване - с подробности за превозното средство или полета си, дата на влизане и граничен пункт.

 

Искат се лични и паспортни данни и подробна информация за контакт - като телефон, имейл и домашен адрес.

 

Формулярът може да бъде намерен тук: https://travel.gov.gr/#/

 

 | 

 

 

Плащат ви, за да посетите тези четири дестинации!

 

 

След пика на COVID-19 много дестинации отново отварят за най-нетърпеливите туристи.

 

Експерт по пътуванията подбра местата, които ще плащат на туристите - под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

 

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

 | 

 

 

„Това не е едностранен процес, и касае взаимни договорености, особено за страни в района. Това е една от препоръките на Европейската комисия. Премиерът инициира разговори с държавници от региона, за да се облекчи режима, но това е извън компетенциите на щаба. PSR тестът не заменя карантината, тъй като може да се установи на 10-ия ден заразата. Карантинните мерки са най-сигурното нещо“, коментира Мутафчийски.

 

Според него към този момент е по-безопасно да се пътува с кола, а не със самолет.

Categories:

 | 

 

 

След 15 юни е възможно да няма задължение за спазване на задължителна 14-дневна карантина за българите, които се завръщат от държави в региона, които са с по-нисък риск. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

 

Далечни пътувания, извън континента, е 90% вероятно да няма това лято, не препоръчвам хората да си правят планове. Но за съседни държави в границите на ЕС и с по-нисък риск съм оптимист, че след 15 юни или началото на юли е възможно да се случи това, допълни Захариева.

 | 

 

 

Летището във Виена ще предлага от понеделник тестове за коронавирус на място, за да могат пристигащите в Австрия пътници да избегнат 14-дневния период на карантина.

 

 | 

 

 

По Великден ще пътуваме при затегнати мерки. През КПП-тата ще бъдат допускани само граждани, които имат основателна причина за пътуването си, а всички останали ще бъдат връщани. Това стана ясно от думите на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.

Categories:

 | 

 

 

Европейският съюз разполага с подробно разписано законодателство за защита на правата на потребителите, което важи за територията на целия съюз, както и за отделни държави и случаи извън него. Обявяването на пандемия заради вируса Covid-19 промени част от ситуацията, съобщава БНТ.

Масово полети и екскурзии се отменят не по вина на превозвачи и транспортни фирми, а заради наложени забрани по отделни държави. Дори и полетите, които се изпълняват в момента имат безплатна опция за промяна на дата, услуга, която до този момент се заплащаше.

Categories:

 | 

 

Пътничка на круиз на Royal Caribbean получи забрана за цял живот да се качва на борда на корабите на компанията.

Причината: жената излязла извън парапета на балкона, докато позира за снимка, съобщава T+L.

Друг пътник на Allure of the Sea - Питър Блошич, прави снимка на жената, когато се прехвърля през парапета в банския си, за да бъде заснет фотосът. Мъжът съобщава за инцидента на управата на круизния кораб.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби