пенсионери

 | 

 

 

Пенсионери и хора, които получават доходи от наем, също може да кандидатстват за безлихвени заеми в размер до 4500 лв. по програмата на Българската банка за развитие (ББР).

 

Това става ясно от отговорите на банката по най-често задаваните въпроси от клиенти.

 

За пенсионерите няма значение дали са на трудов договор или самоосигуряващи се лица.

 

Categories:

 | 

 

 

Броят на заетите ще намалее с близо 38% в резултат от застаряването на населението и свиването на работната сила. От своя страна, делът на възрастното население от общата численост на населението ще нарасне от около 21% през 2018 г. до 31% през 2070 г. Това е и един от основните изводи в актюерския доклад на Националния осигурителен институт, публикуван в първия информационен бюлетин на институцията за 2020 година.

Categories:

 | 

 

 

1 246 000 пенсионери ще получат допълнително по 40 лв. към пенсиите си за април за Великден.

Сумата ще бъде изплатена на хората от третата възраст, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за април е в размер до 363 лв. включително. Това е  размерът на линията на бедност за 2020 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Categories:

 | 

 

 

Ако броят на заразените с коронавирус у нас нарасне много, възрастните хора може да бъдат поставени под строга домашна карантина. Ще бъде категорично забранено на пенсионерите в напреднала възраст да напускат домовете си.

Categories:

 | 

 

 

От 1 юни 2020 г. държавните железници спират да издават билети за възрастни хора срещу пенсионно решение, каквато е досегашната практика, научи Lupa.bg.

Вместо това националният жп превозвач ще продава билетите с намаление само срещу железопътна карта „Възрастен”.

От 1 март до 1 юни т.г. започва гратисен период, през който ще се издават билети с 50% намаление срещу пенсионно решение.

Categories:

 | 

 

 

 

Скандални факти около храненето на пенсионери са установили инспектори от Българската агенция за безопасност на храните при проверка в Дом за стари хора “Д-р Адриян Атанасов” – Ботевград, пише “Труд”. При ревизия в кухнята на социалното заведение са установени храни с изтекъл срок на годност и ръждясали съдове.

 | 

 

Изплащането на пенсиите за месец декември от Националния осигурителен институт (НОИ) ще започне на 9 декември (понеделник) и ще приключи на 20 декември (петък), съобщиха от НОИ.

В изпълнение на Постановление на Министерския съвет № 292 от 20.11.2019 г. заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 250 236 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите (заедно с добавките и компенсациите към тях) за месец декември 2019 г. е в размер до 363,00 лв. включително.

Categories:

 | 

 

Правителството ще отпусне коледна добавка към пенсиите на възрастните хора, научи Lupa.bg. Най-вероятно старците ще получат допълнително по 40 или 50 лева към пенсиите си. Размерът все още не е уточнен, не е ясно и дали ще има пари за всички, или само за тези с пенсии до 350 лева, каквато бе практиката до сега.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби