търговци

 | 

 

 

Търговци на зеленчуци от цялата страна заплашиха да блокират днес граничния пункт „Кулата“. Те са недоволни от новата заповед, която изисква да се сдобият със сертификат за пестициди, преди да пуснат вносната стока на пазара.

 

Това според тях е скъпо и отнема време, през което продукцията им стои в складовете и се разваля. Те обясниха, че резултатите излизат между 1 и 3 работни дни, а докато протоколите им бъдат върнати – минават минимум 5 дни. 

 

Categories:

 | 

 

 

„Извършени през 2019 г. проверки в търговски обекти показват, че 10% от използваните средства за измерване на стоки не отговарят на законовите изисквания“, разкри пред лавният директор на „Метрологичен надзор“ в ДАМТН Райна Цекова.

 

„Искам да отбележа обаче, че това са планови проверки и проверки по сигнали, извършени в рамката на 1 година“, каза още тя.

Categories:

 | 

 

 

Пазарите в страната отварят от днес само за три дни. Те ще работят до сряда, 15 април, за да могат търговците да пласират стоката си.

В събота късно вечерта здравният министър издаде заповед, с която затвори всички пазари на връх Цветница. Нареждането завари неподготвени цветарите, за които това е един от най-силните дни в годината, тъй като търсенето на цветя е в пъти по-голямо от другите дни. Това предизвика вълна от недоволство сред търговците.

Categories:

 | 

 

 

Въпреки извънредните мерки и забраната да работят магазини извън хранителните, дюкянчетата с дрехи "секънд-хенд" масово отварят врати, показа проверка на Lupa.bg.

Търговците в някои крайни квартали на София се възползват от обедняването на хората и разчитат точно сега да навъртят оборот, докато скъпите бутици в моловете не смеят и да помислят да продават.

Categories:

 | 

 

 

Въпросът ще бъде обсъден утре на извънредно заседание 

Кметът на Поморие Иван Алексиев предлага финансови облекчения за търговците на територията на общината. Идеята ще бъде обсъден на извънредно заседание на Общиснкия съвет в Поморие утре, 25.02.2020 г., съобщават от пресцентъра на Общината. 

 | 

 

За 1 от 10 проверени покупки по морето от инспекторите на приходната агенция търговците не издават касова бележка. Това съобщиха от НАП на база на първоначалните данни от проверки от началото на летния сезон, съобщава в. Монитор.

От НАП уточняват, че приходите за хазната от търговията по Черноморието са повече от миналата година. В столицата пък са се научили да прилагат друг, по-груб номер - касовата бележка е на стойност далеч под платеното от клиента и не всички купувачи забелязват тази подробност.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби