психолог

 | 

 

 

Спортният психилог на Ливърпул Лий Ричардсон работи неуморно през последните дни с играчите на отбора, за да не бъде допуснато нервите от създалата се пандемична ситуация да превземе мислите на състезателите.

"Мърсисайдци" се нуждаят от едва два успеха до края на кампанията, за да заявоюват бленуваната първа титла от 30 години за клуба. Пандемията от коронавирус обаче хвърли огромни съмнения върху завършването на футболния сезон на Стария континент, като даже съществува възможност сезонът да бъде обявен за нулев.

 | 

 

Поредната трагедия, свързана със стрелбата на съученици от 19-годишен студент от Благовещенск, породи нова вълна от въпроси в обществото дали трагедията можеше да бъде предотвратена. Как да разберем, че детето е в състояние да вземе оръжие? Да убие? Психологът Анна Хникина говори за основните симптоми.

Categories:

 | 

 

 

Вечерният рейтинг на Би Ти Ви рязко е затънал след края на „Шоуто на Слави”. Макар че телевизията продължава да се хвали с добри резултати, се канела да сваля риалитито на психоложката Ани Владимирова, което тръгна на мястото на Дългия в четвъртък и петък, но било истински провал на фона на своя предшественик.

Categories:

 | 

 

Интернетът може да бъде опасен за здравето на децата ни и дори да се стигне до развиване на зависимост. Това заяви психологът д-р Христина Краева, цитирана от "Фокус".

Според нея интернет зависимостта е психично заболяване, което има пагубен ефект върху пълноценността на човешкия живот.

"Това е съвременен проблем, който засяга преди всичко младите хора. Трудно е да си представим живота днес без компютъра, без информационните технологии, без социалните мрежи, но заедно с огромните преимущества се сдобихме и с много проблеми", коментира тя.

Categories:

 | 

 

Селфи манията вече е обявена за психиатрично заболяване в САЩ, коментира психологът Полина Василева, пише новини.бг.

По думите ѝ до инцидентите заради селфита се стига заради търсенето на „лесна” известност.

„Характерно е за пубертета, когато децата търсят своето място, а социалните мрежи им предлага лесна изява. При тях се наблюдава едно обсесивно поведение. Децата са склонни на опасно поведение и това се наблюдава във всички тези трагични случаи”, обясни психологът.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби