БАБХ

 | 

 

 

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на заведение за обществено хранене в София, неколкократно затваряно за отстраняване на констатирани несъответствия със законодателството в областта на храните, съобщиха от агенцията.

 

Обектът се намира на входа на столицата от АМ „Хемус“. При инспекция вчера са установени лоша текуща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за приготвяне на готови ястия, приготвяне на заготовки в съседен обект, без регистрация по Закона за храните.

Categories:

 | 

 

 

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и несъответствие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица.

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), заедно с потребителски организации и асоциации на млекопреработвателите, възобновяват проверките за качеството на сиренето и на кашкавала в магазините в София.

По време на пандемията те бяха временно преустановени, не сега инспекторите отново поемат из хранителните вериги и магазини.

 | 

 

 

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. Към момента няма данни за наличието й в България.

Хранителната добавка съдържа веществото сибутрамин, което е забранено за влагане в такива и е потенциално опасно за здравето на потребителите.

Categories:

 | 

 

 

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо две служителки на Областна дирекция по безопасност на храните в Пловдив за искане и получаване на подкупи, чрез изнудване и злоупотреба със служебното им положение.

Categories:

 | 

 

 

Масовият мор на пчелите край с. Петокладенци, Плевенска област, не се дължи на отравяне с продукт за растителна защита.

 

Това показа лабораторното изследване на пчелите, при което е установено наличие на активни вещества, които се съдържат в препарати, предназначени за третиране срещу мухи, комари и пълзящи насекоми, включително разрешени и за употреба в бита, съобщават от БАБХ.

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започвана масови проверки в ресторантите и заведенията за спазване на противоепидемичните мерки.

 

Три са най-важните изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни – дистанция, лични предпазни средства и хигиена, каза пред БНР д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните.

 

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува съгласувани с Министерството на здравеопазването Изисквания към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници) за прилагане на определени противоепидемични мерки, при които от утре, 6 май, се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.).

 

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните установи две пратки със замразени пилешки бутчета от Полша за България, замърсени със салмонела, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Цялото количество е 32 350 кг. Месото е поставено под забрана и не е допуснато търгуването му на българския пазар.

Categories:

 | 

 

 

Извънредни проверки на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ текат в цялата страна. Те са във връзка с предстоящите празници – Великден и Гергьовден, както и заради пандемията от коронавирус. Под строго наблюдение са търговските обекти, складовата мрежа и производствените предприятия, предава Нова.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби