храна

 | 

 

 

450 лева харчи домакинство у нас на месец само за храна, като в тази сума не влизат парите за алкохол и цигари.

Сумата непрекъснато нараства, следвана от разходите за жилище, данъци и транспорт. Това показват данните за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през второто тримесечие на 2020 г. на Националния статистически институт (НСИ).

Според данните на статистиката общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2020 г. е 1698 лв. и спрямо същия период на 2019 г. се повишава с 9,7%.

Categories:

 | 

 

 

Все по-малко вероятно е евтините авиокомпании да ви предложат безплатна храна по време на полети. Някои авиокомпании предлагат само закуски, но пълноценният обяд е неразделна част от полетите с дълъг и среден срок. Как да не изпаднете в очакване и да бъдете първият, който ще получи храна в самолета?

 

 | 

 

 

"Телефонната линия е 116 111, тя винаги е била под управлението на ДАЗД, а се обслужваше 10 години от фондация. Дълги години консултантите бяха наети от фондация "Анимус", хиляди съдби са били обслужвани от тях. От около година обмисляме как ДАЗД да поеме този център за обаждания, както е записано в Закона за закрила на детето", заяви Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето.

 

Categories:

 | 

 

 

Голяма част от американците са послушали съвета на Доналд Тръмп за дезинфектантите. Над една трета от тях са използвали дезинфектанти и почистващи препарати по неправилен начин в опит да предотвратят заразяване с коронавируса, показва проучване в САЩ, проведено малко след като президентът Доналд Тръмп попита дали инжектирането на подобни продукти може да лекува Ковид-19, предаде Ройтерс.

 

 | 

 

 

От седмица пред столичните метростанции вечер може да забележите оставени хранителни продукти за хора, които се нуждаят. В пликовете освен хляб има и други неща. Кои са хората, решили да помагат в ситуация на извънредно положение?

За няколко вечери екипът ни срещна много хора, които взимат плика с хранителните продукти и бързо си тръгват от метростанцията. Разговаряхме с някои от тях.

Categories:

 | 

 

 

Учител в Англия ходи пеш по 8 километра всеки ден, за да достави безплатен училищен обяд на 78 деца, пише „Сън”.

Зейн Поулис, който работи като помощник главен учител в „Уестърн Праймъри Скуул” в Гримсби, Линкълншър, мъкне огромна раница с пакетиран училищен обяд, тежаща повече от 18 килограма.

Бившият военен, който е бил част от гвардейска част, използва дневните си визити, за да провери състоянието на децата. Той оставя пакетите с храна пред вратата и после изчаква на улицата, докато си ги приберат.

 | 

 

 

Престъпните организации в Италия раздават храна и предоставят безлихвени кредити на нуждаещите се, за да се опитат да разширят влиянието си, предупреждава италианският писател Роберто Савиано.

Италианските мафиотски структури са готови да заграбят изпаднал в затруднения бизнес в намиращата се в криза заради коронавируса държава, очакваща европейско финансиране за изтощената си икономика, смята той.

 | 

 

 

„Проведох разговори с представителите на търговските вериги в България и ги призовах приоритетно да зареждат родна продукция в магазините си, за да бъде подкрепено българското производство.“

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на Консултативен съвет по животновъдство, който бе проведен днес чрез видеоконферентен разговор, съобщиха от министерството на земеделието, храните и горите.

Categories:

 | 

 

 

Малка верига семейни хранителни магазини в американския щат Пенсилвания се наложи да изхвърли хранителни продукти на стойност $35 000, след като жена умишлено накашляла продуктите по време на  извънредното положение, предаде The Washington Post.

Злосторницата посетила един от магазините в сряда и решила да пръсне микроби върху секциите с месо, зеленчуци и хляб.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби