Риба

 | 

 

 

Рибари в Канада извадиха мистериозно чудовище от дълбините на воден басейн. Те случайно го хванали в мрежите си, съобщава телевизионният канал CBC. 

 

Според един от очевидците неизвестната риба е с внушителни размери и прилича на плоча, перките й на крила, а главата й завършва с израстък, подобен на нос. Мъжът занесъл находката в местна рибна фабрика, където също не могъл да получи отговор какво точно е това същество. След това се обърнал към потребителите на социалните мрежи, публикувайки снимки на странния улов.

 | 

 

 

В Тенеси, САЩ, риба падна от небето върху автомобил и се заби в бронята. За инцидента съобщи The Charlotte Observer. Снимката на рибата беше публикувана от местната природозащитна агенция.

„Видали сме много животни, които стават причина за ПТП, но никога не е имало риба сред тях“, написаха нейни представители във Facebook. Те казаха, че върху колата е паднал бял костур.

 | 

 

 

Тонове пластмаса и умряла риба в района на река "Места". Хората сигнализираха, че канал край село Елешница се е превърнал в бунище. Местните се притесняват от зараза.

 

Вместо риба, пролетното пълноводие донесе край разложкото село Елешница тонове пластмаса. „Имали сме и друг път такива проблеми, но в по-малки размери, сега просто е нещо невероятно“, каза Сашо Мицин, кмет на село Елешница.

 

Categories:

 | 

 

 

Близо 200 кг риба от различни видове - шаран, таранка и сулка, уловена незаконно от водоеми в близост до Бургас, е била открита в микробус на изхода на града, в посока София, при спецполицейска акция. В нея са участвали и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

 

Categories:

 | 

 

 

Като за начало, колкото и логично да звучи, външният вид на рибата трябва да ви хареса. Огледайте я много добре и ако нещо ви се стори съмнително или не ви хареса, оставете я.

Хрилете на прясната риба са от нежнорозови до яркочервени. Ако има сиви, сини, черни петна по тях, оставете я. 

Очите на рибата, колкото и неприятно да е да се взирате в тях, трябва да са бистри и бели. 

 | 

 

 

Бракониерите продължават да избиват рибата напук на карантината - от водите на язовир "Ястребино" са извадени три бракониерски мрежи с риба. Акцията на водоема е извършена от екип на Централната рибно-опазваща организация клон Ястребино, съобщи ръководителят й Шенол Хасанов.

Бракониерите са проследени от доброволците на ЦРОО с термокамера. Слизат до язовира пеш. Във водата, в ръкава под село Росица, са пуснати три мрежи всяка с дължина по 50 метра. Час след поставянето им са извадени от екипа на ЦРОО.

Categories:

 | 

 

Токсичното отравяне с пестициди на река Марица ще дава отражение върху флората и фауната в следващите 6 месеца. Това обявиха от Басейнова дирекция - Пазарджик.

Към момента е ясно, че водата е била замърсена с три вида пестициди, които са използвани за растителна защита. Пестицидите са били в опаковките в предприятието „Екоинвест”, които са обработвали пластмасовите отпадъци.

Замърсяването на река Марица е най-тежкото в нейната история, категорични са експертите от Басейнова дирекция.

Categories:

 | 

 

 

Стотиците умрели риби, които изплуваха в събота сутринта от река Марица край селата между Стамболийски и Пазарджик, са били отровени от агресивен химичен разтворител с високо съдържание на сода каустик. Тази скандална версия лансират природозащитници и рибари.

Categories:

 | 

 

 

"Няма такава агония! Вижте на какво направихте реката". С тези думи жители на Стамболйски коментират потресаващата гледка с мъртва риба в река Марица. 

Голямото замърсяване е в района между Пазарджик и Първомай и то вдигна институциите на крак. Първият сигнал за голямо количество мъртва риба е получен от района на Стамболийски. Веднага са уведомени МВР, РИОСВ, Басейнова дирекция и Областната дирекция за безопасност на храните в Пловдив.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби