инфаркт

 | 

 

 

Специалисти от Йейлския университет (САЩ) заключиха, че една от основните причини за внезапен сърдечен удар е излагането на ултра фини частици, които често се намират в замърсения въздух.

Categories:

 | 

 

Кардиологът доц. д-р Сотир Марчев даде ценни съвети за здравето на сърцето, които да изпълняваме стриктно в зимния период, който всъщност е най-наситен с инфаркти и сърдечни болести, научи skandalni.

Всички проучвания показват, че през януари хората в напреднала възраст са най-застрашени от сърдечни атаки, а за да ги предотвратим, не е необходимо да се тъпчем с лекарства. По думите на д-р Марчев кръвното е хубаво да бъде под стойностите 140 на 90.

Categories:

 | 

 

Да си родител съвсем не е лесно. Особено, когато трябва да помагаш на детето с уроците. Майка от Китай попадна в болница, след като опита да... реши със сина си задачи по математика. 36-годишната Ванг седнала със сина си да му помага с домашното, за да го спаси от поредната двойка. Третокласникът просто не можел да разбере нито една задача и не се справял сам, пише блиц.

Оказало се, че сърцето на майката просто не издържало на напрежението да помогне на сина си с математиката.

Categories:

 | 

 

45-годишната Луиз Макгил от окръга Дърам, Англия, не се грижеше твърде много за здравето си и не обръщаше внимание на тревожните сигнали, които тялото й подавало. И такова поведение не би могло да остане без последствия.

Жената се опитала да прегърне необятното, дълго време не работила, отгледала две дъщери, грижела се за съпруга си, пише блиц.

В резултат на това била толкова изтощена, че заспивала, щом седне. Луиза, както много жени се занимавала повече с благополучието на близките, отколкото от нейното собствено.

Categories:

 | 

 

На 83-годишна възраст си отиде проф. Юлиан Вучков - български есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик и доктор на науките. Поклонението е днес в църквата ”Св. Седмочисленици”, пише frognews.bg.


- "Всяко дърво или перде може да се изправи пред телевизионната камера и да започне да реве, въобразявайки си, че е певец или шоумен... А сега чалга има навсякъде - и в политиката, и в литературата! Каква е тая поезия, дето се пише?! Може ли да се редуват птиче с кокиче, момиче с добиче?!"

Categories:

 | 

 

 

Известният тв водещ и театрален критик почина на 83 г., тъгувайки за голямата си любов – Диана, наричаха го Поразяващата уста, припомня 365novini.

Не са били лесни последните месеци от живота на известния тв журналист, публицист и театрален критик Юлиан Вучков.

Годините му – над 80, му тежат. Краката му изневеряват. Задъхва се по стълбите. Кой да му донесе нещо за хапване – не че е капризен? Кой да го придружи за ангажиментите му в телевизията? Сам е. Много сам.

Categories:

 | 

 

33-годишният д-р Любомир Досев се прояви като герой, след като спаси шестима души с инфаркт в Монтана само за ден, съобщиха от лечебното заведение в града, в което работи.

Най-младият от пациентите е бил на 34 години, а най-възрастният - на 88. С иновативен инвазивен метод младият лекар и екипът му са спасили общо 14 души от Монтана с инфаркт за последните три дни.

Categories:

 | 

 

Любимата жена на проф. Юлиан Вучков - Диана Душкова, си го прибра на небето на Деня на Независимостта. Телевизионната легенда издъхна на 83-годишна възраст няколко часа преди последното си предаване, пише блиц.

Дъщерята на писателя Атанас Душков почина на 63 г. на 10 юни 2017 година. Двамата се събраха на стари години, макар искрата между тях да е прехвръкнала още като млади и изкараха цяло десетилетие заедно до смъртта й.

Categories:

 | 

 

 

Приятел на проф. Юлиан Вучков предостави на снимка от последните дни на колоритния телевизионен водещ, съобщи БЛИЦ.

Светлин Гугов е посещавал често професора в болницата и се е грижел за него. Той му е бил много добър приятел и му е помагал. До последно проф. Вучков, който почина в неделя на 83-годишна възраст във Военномедицинска академия, е бил в добро здраве и присъствие на духа.

Categories:

 | 

 

Инфаркт е покосил Борис Станчeв - починалият млад български боксьор след мач в Шкодра (Албания). Това твърди Любо Иванов - братовчед на 22-годишния спортист, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби