екокатастрофа

 | 

 

 

 

Екипи на пожарната дежуриха цяла нощ на мостовете в Пловдив, за да не допуснат разлива на нефтени продукти, който тръгна от Пазарджик, да стигне града. По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти, съобщава trafficnews.bg.

 | 

 

 

Десетки коли за скраб горяха в автоморга на Сточна гара в областния град. Екипи на пожарната от Хасково, Димитровград и Харманли гасиха пламъците. В потушаването се включиха 20 пожарникари. Няма пострадали хора, съобщава haskovo.live.

Част от колите са с газови уредби. Съществуваше риск пожарът да се прехвърли в двора на “Топливо”, защото двата имота са гранични.

Categories:

 | 

 

Тонове умряла риба изплува в язовир „Пчелина”. Първи за това алармират доброволци, които поддържат и охраняват водоема. Причината според тях е замърсяване.

През последните дни идилията на язовир „Пчелина” е само привидна, но на място има много умряла риба, пише лупа.

До вчера общо бреговата ивица, по която имаше риба, беше около 10 километра. Екокатастрофата е тотална - умрели жаби, умрели раци, умрели охлюви. Екосистемата е напълно унищожена”, коментира пред Нова тв Марио Антонов от Централна рибно-опазваща организация.

Categories:

 | 

 

Животински останки от унищожени прасета изплуваха в напоителен канал край сливенското село Тополчане. Властите проверяват как са попаднали там биологичните отпадъци и носят ли риск от екокатастрофа.

Извършена е дезинфекция на район, съобщава Нова тв.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби