сън

 | 

 

 

Сънят е от изключително значение за здравословното ни състоение. Често обаче ние пренебрегваме това.

Ако сте зрял човек, който е осъзнал, че сънят трябва да бъде сред топ приоритетите му, вероятни мислите, че ви трябват 8 часа сън на денонощие, нали?

Всъщност, може да се окаже, че ви стигат по-малко или пък са ви нужди повече. Зависи от възрастта ви.

Според двугодишно изследване на National Sleep Foundation потребността от сън се определя от възрастта на човека.

 | 

 

Сънят е едно от блаженствата, достъпни за всички. Но, за съжаление, всички сме запознати със ситуацията, която се въртим цяла нощ и гледаме тавана, мислим за миналото и бъдещето, докато лъчите на зората не ни изгонят от леглото да учим или работим.

Защо се появява това неприятно състояние и как да го предотвратим? Прочетете нататък и ще поговорим как да преодолеем безсънието с прости продукти!

Най-честите причини за безсъние

Categories:

 | 

 

За нормална и продуктивна работа тялото ни се нуждае от здравословен сън.. Това време е необходимо, за да може тялото да се отпусне, да си почине и да набере сили за новия ден.

Нарушаването на моделите на съня, липсата на сън или безсънието е много пагубно за състоянието на организма. И така, колко сън ви трябва, за да спите и да сте здрави?

Редакторите ни ще ви разкажат как възрастта се отразява на броя часове сън и няколко факта, които определено ще ви изненадат.

Categories:

 | 

 

Лекарите предупредиха за сериозните последици от нарушаването на съня.

Ново проучване сочи, че системното будуване през нощта води до развитие на болестта на Алцхаймер.

В научен материал, публикуван от група учени в списание Science, се обяснява, че по време на дълбок сън на всеки 20 секунди вълни от цереброспинална течност "измиват" мозъка.

Categories:

 | 

 

Огромен брой хора срещат проблеми, когато се опитват да заспят всяка вечер. За щастие, прости промени в диетата могат да им помогнат да спят по-дълго и по-силно.

Липсата на сън е един от най-често срещаните проблеми сред хората. Статистиката показва, че на всеки трети човек му липсва необходимото количество сън през нощта.

Всичко това влияе негативно на настроението, нарушава концентрацията и вниманието. Освен това недостигът на сън увеличава риска от сериозни медицински състояния, включително сърдечни заболявания и диабет.

Categories:

 | 

 

Нощното изпотяване, известно още като хиперхидроза, не е свързано със съня или условия, при които температурата е висока. 

Това води до там, че когато се събудите, дрехите и чаршафите ви са мокри, пише zdrave.to.

Хиперхидрозата засяга около 3% от населението и може да е признак за сериозно заболяване.

Въпреки че повечето причини за нощното изпотяване не са животозастрашаващи, винаги е добре да се консултирате с лекар, за да определите първопричината.

Categories:

 | 

 

Следобедният сън веднъж или два пъти седмично намалява наполовина риска от инфаркт и инсулт, съобщи в. "Мирър", цитирани от лупа.

Продължителността на съня няма значение, но повече от два пъти седмично не носи допълнителни ползи за здравето.

Учените от университетската болница в Лозана са стигнали до този извод, след като са наблюдавали 3400 души на възраст от 35 до 75 години средно пет години.

Categories:

 | 

 

Хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощието, са изложени на по-голям риск от развиване на исхемична болест на сърцето, пише в. "Сън".

Изданието се позовава на изследването на екипа на проф. Пол Гринграс от лондонския "Кингс колидж". Били проучени медицинските показатели на 2000 възрастни британци, от които станало видно, че 40 на сто от тях спят по-малко от 6 часа в денонощието. Едва 17 процента от участниците, включени в експеримента, се радвали на препоръчителните 8 часа сън.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби