МЕСО

 | 

 

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през последните 2 седмици.

 

Справка на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата показва не малка разлика в цените на някои продукти.

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през изминалите 2 седмици.

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници Великден и Гергьовден.

Categories:

 | 

 

 

От началото на годината, когато дори не се очакваше да има такава тежка картина в света, започнаха да падат цените на типичните борсови стоки. Това обяви изпълнителният директор на Софийската стокова борса Васил Симов в ефира на БНТ. 

По думите му, откакто сме в извънредно положение заради коронавируса са се покачили цените на цитрусите и месото, повече стоки са запазили цените си, а други отбелязват значителен спад.

Categories:

 | 

 

Ресторант на хотел в Африка предложили на гостите да опитат пушено месо от шимпанзе.

Случаят е предизвикал огромен скандал, а природозащитната организация Conserv Congo е посала официална жалба от ръководството на хотела, пише Блиц.

Ястието под названието bébé chimpanzé fumé ("пушено бебе на шимпанзе") било в менюто на ресторант в хотел Beatrice в Киншаса, столицата на Демократична република Конго.

Цената на една порция била 27 лири. 

Categories:

 | 

 

Когато говорим за правилно хранене, обикновено това се отнася до това дали са полезни продуктите и разнообразието от ястия. В редки случаи се замисляме за температурата на храната и как стомахът реагира на топлото и студеното.

Това е грешка. Много хора често хапват бекон със салата, но заради забързаното ежедневие, месото остава студено. Резултатът е дискомфорт и тежест в стомаха.

Categories:

 | 

 

Германски колбаси, които по всяка вероятност са заразени с опасната за хората бактерия листерия, са се продавали и на българския пазар, показва разследване на Валя Ахчиева за EURACTIV България.

От две седмици в Германия има сериозен скандал с широко разпространено на пазар месо, заразено бактерията листерия. Месните продукти са произведени от компанията за колбаси Wilke, която междувременно фалира. Трима души в Германия вече  починаха от хранително отравяне.

 

Categories:

 | 

 

В Германия и Холандия петима души са загинали след консумация на месни продукти на Offerman. 

Клиентите са били заразени от листерия.

Това е инфекциозно заболяване на човека и животните, предизвиквано от патогенни представители на рода Listeria.

Categories:

 | 

 

Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще се отървете от бактериите, жестоко се лъжете. Има продукти, които трябва да се сготвят директно. Foodpanda ще ви запознае с тях, пише zdrave.to.

Червено месо - когато измивате червените меса, вие добавяте влага и по време на готвене това ще засегне вкуса. Попивайте месото с хартиена кърпа или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, винаги го правете в хладилник. Същото важи и за пилешкото месо.

Categories:

 | 

 

Ценни съвети как правилно да изберем качествен и натурален колбас, направен в съответствие със здравните изисквания, и какво означават добавките, включващи буквата “E”, пише zdrave.to.

“Когато избирате и купувате варени колбаси, първото нещо, което трябва да направите, е да сравните реалните условия за съхранение с допустимите.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби