човечество

 | 

 

 

Историята на човечеството ще завърши с катастрофален край. Според австралийски учени през 2050 г. планетата Земя ще стане необитаема.

 

„Катастрофалните последици от климатичната криза и бездействието при преодоляването на тази криза водят нашата планета по опасен път, който може да завърши с бедствие“, написаха учените от Аналитичния център в Мелбърн в доклада си пред Националния център за възстановяване на климата.

 

Хората са най-опасните хищници

 

Categories:

 | 

 

 

Всяка монета има две страни. Възприемаме пандемията на коронавирус като бедствие. И наистина е така. Но по ирония на съдбата именно големите епидемии промениха света към по-добро и създадоха съвременната цивилизация, каквато я познаваме.

Чума: да живее ароматният сапун!

Categories:

 | 

 

Ученият от САЩ Джеймс Бендорф предположи, че ко-орбиталните космически обекти, движещи се по същата орбита, по която се движи и нашата планета, са сонди на извънземни цивилизации. Някои изследователи са на мнение, че това е малко вероятно, но въпросната идея може да се окаже ценна с оглед на бъдещите изследвания, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Хората са променили съществено планетата много по-рано, отколкото се смяташе досега, съобщи група от световни археологически експерти. Още преди 3000 години, според експертите публикували теорията си в сп. Science, планетата е „до голяма степен вече преобразена от ловци, събирачи на плодове, фермери и животновъди“, пише megavselena.

Categories:

 | 

 

Oт 198 0г. до 2010 г. маларията е отнела живота на между 1,2 млн. и 2,7 млн. души всяка година. Според доклада на Световната здравна организация от 2017 г., тогава маларията е причинила смъртта на 435 000 души, като общият брой на заболелите в световен мащаб е бил 219 млн, пише лупа.

Тези данни сочат към един възможен извод – че маларията е убила повече хора, отколкото която и да е друга болест в историята.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби