животът

 | 

 

Това е абсурдната история на Милчо Митов, който бе обявен за мъртъв. Открит в окаяно състояние, но жив на улица в Плевен. Постоянният му адрес беше под едно стълбище отвън до панелен блок. Месецът беше януари, зверски студ.

Тогава Милчо имаше издаден смъртен акт. Разказа, че от пет години е обявен за покойник по документи, а според сестра му и собствения му син е мъртъв още 1994 г.

Categories:

 | 

 

Когато не сте получили скъп подарък за празниците или сте има ли тежък ден на работа или в училище – знайте, че не това е най-важното. Има далеч по-стойностни неща, за които трябва да се притеснявате и мислите.

Вижте историята на три деца, които са продължили напред въпреки всичко.

Categories:

 | 

 

 

“Това с празните къщи си е истинска национална катастрофа”, се казва в репортаж на “Дойчландфунк” от България, публикуван онлайн под заглавие „Обезлюдената земя”.

В началото авторът Клаус Мартин Хьофер обобщава: „След края на комунизма младите поколения в България напускат провинцията. Тегли ги към града или към чужбина. Селата западат, населението застарява. Но ниските цени на недвижимите имоти привличат купувачи.”, пише “Дойче веле”.

Categories:

 | 

 

Прочетете трогателната изповед на наркоман от Италия, спасен от дрогата от своето любимо куче. Признанието събира възхищението на хиляди в социалните мрежи.

„Използвах хероин от десет години. Това не беше добър живот, както може да се очаква. Синът ми загази покрай мен. Загубих работата си във фабриката на „Фиат”, прекарах цялото си време в опити да намеря пари, да намеря дилъри и да стоя далеч от полицията.

Categories:

 | 

 

 

Ще ви споделим за една много тъжна, но напълно истинска история, която може да достигне всеки един човек. Тя ни кара да се замислим кои трябва да са истинските ни приоритети и дали цял живот не преследваме фалшивoтo?

И да искам да повторя грешката си, вече нямам това време. Но разбрах едно – човек трябва първо да обмисля действията си и чак след това да върши безумия, такива, каквито аз допуснах.

Мъжът ми беше летец и взимаше хубави пари. След пенсионирането си продължи да работи в селскостопанската авиа­ция.

Categories:

 | 

 

 

Една страховита легенда за вградена в мост над река Струма майка кърмачка, която нощем „плаче“, битува в село Невестино, област Кюстендил.

Това е Кадин, или „невестин“ мост, изграден през 1470 г. 545-годишният мост е дълъг 100 метра и свързва двата края на общинския център Невестино, намиращ се на 10 км източно от Кюстендил. Местните казват, че чували женски рев, идващ от него, редовно и вече даже не ги плашел.

Categories:

 | 

 

 

Някой ден тя ще ни напусне и повече от всичко ще съжаляваме, че не сме имали време да я помолим за прошка за такива думи…

Времето е безмилостно и рано или късно отнема от нас най-близките, а сред тях и най-скъпият човек – майката. Тя е единственият човек в света, най-специалният човек, защото ни е дал живот, отгледала ни е и обръща внимание на цената на собствените ни години.

Categories:

 | 

 

 

Героите от днешната история са семейство Бленксби от Австрия.

На пръв поглед те са идеалното семейство, за което всеки мечтае – двойката се радва на двама синове. И тук кошмарите започват… След появата на втория наследник на семейството, лекарите споделят най-ужасното: момченцето страда от много рядка и смъртоносна форма на рак.

Categories:

 | 

 

 

На първо място, ние сме оцелели и ние сме родени нормално, въпреки че нашите майки, когато са били с главоболие са пили аспирин, яли са консерви и са работили до последните дни на бременността и никога не са били тествани за диабет…

Като деца, ние се возехме в автомобили, без колани и въздушни възглавници, карахме колело и летни кънки без каска на главата …

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби