кафе

 | 

 

 

Специалисти от университета в Бат, Великобритания, са установили, че сутрешната чаша кафе крие опасности за здравето ни, тъй като нарушава метаболизма, пише германският "Фокус".

 

Екипът на проф. Х.Смит изследвал кръвта на 29 доброволци, за да установи връзката между нивата на инсулина и употребата на кафе. Учените констатирали, че сутрешната чашка може да доведе до нарушаване на метаболизма.

 

 | 

 

 

Кафето е любима напитка на милиони, дори милиарди хора по света. Пием го сутрин за събуждаме, преди обяд за тонус, следобед – за енергия. Обичаме кафе, признаваме. Но всяко хубаво нещо си има и своите минуси. Дали е така и с кафето? Нека видим какви са ползите от него. 

 

То може да намали шансовете за развитие на рак и други заболявания

 

 | 

 

 

Много от вас вероятно не могат да прекарат и една сутрин без кафе.

Във време, в което може би всички пием повече от тази напитка, изолирани у дома заради пандемията от COVID-19, учените успокоиха, че кафето може да е полезно и дори да удължи живота, но само ако се приготви по правилния начин.

 | 

 

 

Много хора се оплакват от главоболие, ако сутрин пропуснат кафето. От Science Alert обясняват защо се получава то. Кофеинът е стимулант. Навлиза силно и бързо в мозъка ни и блокира рецепторите за аденозина, които са отговорни за притъпяването на мозъчната активност.

След като стопираме притъпяването на мозъка си, изпитваме еуфория, подобрено фокусиране и общо витализиране. Тези състояния могат да подобрят продуктивността ни при различни задачи, като например шофирането или оставането в будно състояние дълго време.

Categories:

 | 

 

 

Понякога изглежда, че успешният и продуктивен ден се случва единствено благодарение на кофеина. Ако вие сте от хората, които не могат да започнат деня си без чаша кафе, не сте сами.

Пиенето на 400 mg кофеин (или четири чаши кафе) на ден е абсолютно безопасно и дори полезно. Това помага за намаляване на риска от диабет и сърдечни заболявания. Но превишаването на тази цифра може да доведе до проблеми.

Какви са те?

Според фармацевта Линдзи Елмор надвишаването на нормата от 400 mg кофеин на ден води до следните симптоми:

Categories:

 | 

 

Учени от университета в Южна Австралия откриха, че пиенето на повече от шест чаши кафе на ден може да бъде вредно.

Резултатите от техните изследвания са публикувани в The American Journal of Clinical Nutrition, съобщава Focus Online.

За да установят как кафето влияе върху здравето, учените изследвали 350 хиляди души на възраст от 37 до 73 години и стигнали до извода, че пиенето на шест или повече чаши дневно увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания с до 22 процента, човек става нервен, стресът на сърцето риска от инсулт или инфаркт се увеличава.

Categories:

 | 

 

Ако си мислите, че най-скъпото кафе на света е копи лувак, всъщност не е така. 
Най-скъпото кафе Black Ivory в света, направено от слонове в Тайланд, вече се продава на дребно, пише блиц.

Един килограм от това кафе струва 1100 долара. Black Ivory се предлага в Tesco Lotus и Big C.

Кафе Civet? Стари новини. Новата история за кафе в наши дни е направена от кафе на зърна, обработени от слонове.

Според хотел Anantara, най-добрите кафе на зърна растат в курорт в Чанг Рай, в района на Златния триъгълник.

Categories:

 | 

 

Кафето е една от най-консумираните напитки от хората. В последните години редица изследвания посочват както позитивите, така и негативите от редовната консумация на тази напитка. 

Специалистът Нурия Дианова обясни кои хора не трябва да консумират кафе, пише блиц.

Диетологът разкри също така какво кафе трябва да пият жените в менопауза, както и хората с ниско кръвно.

Categories:

 | 

 

Страдащите от мигрена трябва пият по-малко от две чаши кафе на ден, за да предотвратят усилването на главоболието. До такъв извод са достигнали медиците в Харвард, публикували свое изследване в списание American Journal of Medicine.

Ежедневната консумация на една-две чаши кафе или други напитки с кофеин влияят върху здравето на страдащите от мигрена. Три и повече чаши от горещата напитка могат значително да повишат вероятността за поява на главоболие, твърдят учените.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби