Десислава Танева

 | 

 

 

„Засега мерките да има повече българска продукция по магазините ще са в сила до 31 декември“. Това заяви на брифинг в МС министърът на земеделието Десислава Танева. Тя допълни, че й се иска тези мерки да продължат и след извънредното положение. 

„Настоящата пандемия ни принуждава да вземем бързи, ликвидни мерки с цел минимизиране на щетите от загубата на свитите пазари".  

Categories:

 | 

 

 

Заместник-министъра на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов официално бе освободен от длъжност.

Това става със заповед на премиера Бойко Борисов и по предложение на министър Десислава Танева.

 | 

 

 

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов е бил помолен от земеделския министър Десислава Танева да си подаде оставката. Това съобщи самият той по-рано днес.

Това е станало в петък, когато министърката му се е обадила с молба да участва в телевизионно интервю на тема търговски вериги, а той заявил, че участието му няма общо с темите и мерките, които трябва да следваме. 

 | 

 

 

Големите хранителни магазини ще започнат задължително да предлагат местна продукция – даже, ако се наложи да бъдат накарани със закон да правят това. По този начин земеделският министър Десислава Танева коментира на брифинг в МС протестите на Сдружението за модерна търговия срещу проекта на правителството за осигуряване в търговските обекти на български продукти.

От бизнеса обявиха, че мярката би убила конкуренцията, би довела до компромис в качеството и т.н.

Categories:

 | 

 

 

Общински, фермерски и кооперативни пазари у нас трябва да бъдат отворени при спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Това обяви в Съединение министърът на земеделието Десислава Танева. Тя посети стопанството на фамилия Бурови, които отглеждат 200 дка зеленчуци и още толкова ниви.

"Пазарите категорично трябва да работят", повтори Танева, а областният управител на Пловдив Дани Каназирева обясни, че е отменила няколко заповеди на кметове, които са затворили тържищата.

Categories:

 | 

 

 

„Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различни институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно“, увери в ефира на Нова земеделският министър Десислава Танева.

„Всичко обаче, което се направи в повече, според мен, е по-добре за нас. Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло“, уточни тя.

Танева посъветва плодовете и зеленчуците да се измиват добре.

Categories:

 | 

 

 

„Проведох разговори с представителите на търговските вериги в България и ги призовах приоритетно да зареждат родна продукция в магазините си, за да бъде подкрепено българското производство.“

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на Консултативен съвет по животновъдство, който бе проведен днес чрез видеоконферентен разговор, съобщиха от министерството на земеделието, храните и горите.

Categories:

 | 

 

 

България няма проблем да задоволи основните хранителни потребности на своите граждани. Това заяви в студиото на БНТ министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Наличността на царевицата например е 2 млн. тона, което може да стигне за близо 2 години. 1,8 млн. тона е пшеницата, като месечно за хляб потреблението у нас е около 90 000 тона.

По думите ѝ струпването на хората в магазините е било провокирано от естествения панически страх през последните дни за това какво означава извънредно положение и какво означава болестта.

Categories:

 | 

 

 

Увеличават се случаите на болни от африканска чума диви свине. Ако на 5 октомври, когато е започнал ловният сезон, е имало две положителни проби от 2000 отстреляни свине, то сега те са 10%, като в Североизточна България положителните проби стигат над 25%. 

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред журналисти при участието си в ритуала по рязане на лозя, предаде БГНЕС.

Categories:

 | 

 

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева каза в сутрешния блок на бТВ, че правилата важат за всички, без изключение. Коментарът ѝ е във връзка с това, че към момента от свинефермата в русенското село Голямо Враново настояват да не се евтанизират живите около 18 000 прасета, пише новини.бг.

Танева обясни, че от ЕК категорично заявяват, че не може да не се прилага умъртвяване на всички прасета в районите с АЧС.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби