почивка

 | 

 

Хотелите ол инклузив са много популярни сред туристите от доста време насам. Но има много тайни за тях, които трябва да знаете, за да сте подготвени. Тези неща могат да се случат и на най-опитните пътешественици.

Не е толкова просто да получите маси, пълни с храна, красиви и удобни плажове и различни забавления за деца и възрастни.

Затова вижте кои са нещата, които трябва да знаете за хотелите ол инклузив. Те ще ви помогнат да направите правилния избор, когато се подготвяте за почивка.

Categories:

 | 

 

Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и съпругата му 68-годишната Ван Чжунцзин взеха съдбовно решение, на което могат да завидят дори и младите хора. Напускайки зоната си на комфорт, а заедно с това и родната си страна, в която те прекарали почти целия си живот, двойката започнала да пътешества из целия свят.

По време на пътешествията си те успели да посетят над 40 страни. Европа, Азия, Южна Америка - китайците са посетили всякакви ъгълчета на планетата, за които други само могат да си мечтаят.

Categories:

 | 

 

Аугсбург е един от най-старите градове, в които съм бил. Основан е като военен лагер по нареждане на император Октавиан Август. Този, който създаде Римската империя. Легионерите са дали на селището името на великия основател, пише българин, който наскоро се завърнал от баварския град.

Така дори древният Мюнхен - столицата на Бавария - Аугсбург е с 1000 години по-стар. Процъфтява през 15 век, преди Тридесетгодишната война, след която градът започва постепенно да отслабва.

Categories:

 | 

 

Идва краят на 2019 и преди още да сме изпразнували настоящите почивни дни неминуемо започваме да гледаме календара за следващата година за дните, в които ще работим и почиваме. Някои от нас започват да се оглеждат и за следващото пътешествие, почивка и изгодни резервации. За улеснение ви предлагаме сметките. 2020 е високосна година и има 366 дни.

Categories:

 | 

 

Юли 2020 ще бъде най-натовареният месец с 23 работни дни. Най-свободен за трудещите се пък се очертава да бъде месец май, когато работните дни са само 18.

Годината, която посрещаме, е високосна и има 366 дни - 250 от тях са работни, т.е. ни очакват 2000 работни часа. 16 дни са официални празници, за които и ще почиваме допълнително. Традиционно неработен е 1 януари, който през 2020 г. се пада в сряда. Февруари пък ще има цели пет уикенда заради допълнителния 29-ти ден, през втория месец обаче няма празници, заради които да има извънредно почивни дни.

Categories:

 | 

 

Темата на днешния пост е: отвличане на деца от турски плажове и като цяло в цялата страна. В Турция се опитват да не говорят за това, пише руски блогър, подписал се като Литвин. Всяка година проблемът засяга все повече семейства, които поради невниманието  си губят най-ценното нещо - децата си, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Около 250 лева биха ни стрували 3 дни на море на някои от гръцките острови през септември. Това показа проверка на в. „Монитор“. Хотелиерите в южната ни съседка започнаха да зарибяват чуждите туристи не само с ниски цени и добри условия, но и с безплатна отмяна на направена резервация.

Categories:

 | 

 

В началото на лятото се разрази сериозна дискусия за криза на летния туризъм в страната. Дискусията започна в края на юни и началото на юли, тоест беше изцяло фокусирана върху състоянието на летния туризъм през юни, пише money.bg.

Основните тези са, че 1) летният туризъм през юни е в криза (плажовете са празни) и 2) българите бягат от родното Черноморие и масово предпочитат Гърция (задръствания на границата). Днес вече имаме данните на НСИ за туризма през месец юни и можем да осветим доколко горните твърдения отговарят на реалността.

Categories:

 | 

 

По време на активния летен сезон по морето и в планинските места за отдих нерядко се наблюдава завишаване на цените. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията за защита на потребителите (КЗК), пише блиц.

„Всички са наясно, че когато отидат на почивка, цените в курортите ще са по-високи в сравнение с тези в традиционно обитаваните от тях места. В условията на пазарна икономика ценообразуването е свободно.

Categories:

 | 

 

Жена, майка на две деца от София, предизвика истинска полемика, задавайки във Фейсбук доста плашещ въпрос:

"Здравейте, ако бащата на двете ми деца ме зареже с тях, докато сме в Гърция, ще мога ли да мина граница с тях когато се прибирам без пълномощно от него?"

Така зададен, въпросът предизвика наистина притеснение в много жени, които отговаряха и предлагаха различни решения, пише блиц.

Повечето предположиха, че е заминала за Гърция със съпруга и децата си, двамата са се скарали и той просто си е тръгнал. 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби