почивка

 | 

 

 

Кметството на италианския град Сан Мауро ла Брук, разположен в близост до Салерно, кани туристите да му гостуват с настаняване за... 2 евро на ден, съобщава La Repubblica.

Една от сградите, принадлежащи на Общинския съвет, ще бъде ремонтирана, за да се настанят туристи.

 | 

 

 

Малко места по света могат да се похвалят с магнетичната гледка на изумрудено сини води, миещи брегове със ситен, бял пясък. Гръцкият остров Лефкада (в превод Белия остров) е от тях. Четвъртият по големина сред Йонийските острови се отличава от останалите си събратя с планински терен и вечнозелена растителност. Освен това Лефкада всъщност не е остров. В древността е прокопан канал, който го отделя от континента. Днес той е засипан с пясък, тоест това е най-леснодостъпното гръцко островно райско кътче, защото се достига с кола.

 | 

 

 

Почивката в Гърция никога не е струвало много. Разбира се може и дадете хиляди евро, ако сте на някоя от по-скъпите дестинации, но това се отнася за всички страни. Нека оставим цифрите да говорят и всеки сам да си направи сметка.

 

30 евро на ден би ни излязла почивка през юли на остров Тасос и поне по 45 евро трябва да приготвим за някои от курортите на полуостров Халкидики, сочат данни от офертите на туристическите сайтове.

 

 | 

 

 

Макар и все още плахо, но туроператори отчитат раздвижване при търсенето на почивки и екскурзии. След повече от 3-месечното мъртвило в сектора, сега надеждата за нормализиране на ситуацията плахо се прокрадва. За потребителите обаче остава въпросът как да се застраховат, за да не изгубят парите си в случай на нови мерки, свързани с коронавируса и забрана за пътувания.

 

В кои случаи и как можем да се откажем от пътуване, без да загубим пари?

 

 | 

 

 

Плащат ви, за да посетите тези четири дестинации!

 

 

След пика на COVID-19 много дестинации отново отварят за най-нетърпеливите туристи.

 

Експерт по пътуванията подбра местата, които ще плащат на туристите - под формата на големи отстъпки и ваучери, за да ги посетят след пандемията.

 

Кристина Корс сподели поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да отделят пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува.

 | 

 

 

Проучване на портала за наемане на ваканционни жилища HomeToGo прави сравнение между 27 курортни дестинации в Европа и търси най-изгодните оферти. Данните от проучването се базират на цените, предложени в 280 000 оферти от края на май и началото на юни, като са изчислени т.нар. медианни цени – при които не се взимат предвид най-високите и най-ниските стойности.

 

Categories:

 | 

 

 

След 15 юни окончателно пада карантината при влизане в Гърция. Прогнозите на синоптиците за идните месеци са отптимистични и ще се радваме на едно горещо лято. Сега е и времето, в което можем да започнем да правим планове за бъдещата си почивка, а пловдивчани насъмнено и тази година ще насочат поглед към южната ни съседка Гърция, която предлага повече от добри условия за незабравима ваканция, допълнена от вкусна храна, бели плажове и лазурно синьо море. 

 

Categories:

 | 

 

 

Само хората на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери от държавата за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал, фармацевти.

 

Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

 

Categories:

 | 

 

 

Как ще изглежда една обикновена семейна ваканция в епохата след COVID-19? Този въпрос си задават милиони хора по света, както и представителите на цялата туристическа индустрия. Все още не е ясно кога ще бъде "размразен" международният туризъм, но едно е сигурно - пътешествията вече няма да са такива, каквито бяха до началото на 2020 година, категорични са експертите, цитирани от CNBC.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби