почивка

 | 

 

 

Само хората на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери от държавата за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал, фармацевти.

 

Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

 

Categories:

 | 

 

 

Как ще изглежда една обикновена семейна ваканция в епохата след COVID-19? Този въпрос си задават милиони хора по света, както и представителите на цялата туристическа индустрия. Все още не е ясно кога ще бъде "размразен" международният туризъм, но едно е сигурно - пътешествията вече няма да са такива, каквито бяха до началото на 2020 година, категорични са експертите, цитирани от CNBC.

 

Categories:

 | 

 

 

НФСБ внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет на 28 април, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

1. Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

По 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

 

Categories:

 | 

 

 

Според здравен инспектор Ангел Кунчев втората половина на летния сезон най-вероятно няма да е засегната от коронавируса и българите ще могат да ходят на почивка – при строго спазване на лични хигиенни условия и социална дистанция. Влизането в морето не представлява засилен риск, смята той.

Categories:

 | 

 

Хотелите ол инклузив са много популярни сред туристите от доста време насам. Но има много тайни за тях, които трябва да знаете, за да сте подготвени. Тези неща могат да се случат и на най-опитните пътешественици.

Не е толкова просто да получите маси, пълни с храна, красиви и удобни плажове и различни забавления за деца и възрастни.

Затова вижте кои са нещата, които трябва да знаете за хотелите ол инклузив. Те ще ви помогнат да направите правилния избор, когато се подготвяте за почивка.

Categories:

 | 

 

Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и съпругата му 68-годишната Ван Чжунцзин взеха съдбовно решение, на което могат да завидят дори и младите хора. Напускайки зоната си на комфорт, а заедно с това и родната си страна, в която те прекарали почти целия си живот, двойката започнала да пътешества из целия свят.

По време на пътешествията си те успели да посетят над 40 страни. Европа, Азия, Южна Америка - китайците са посетили всякакви ъгълчета на планетата, за които други само могат да си мечтаят.

Categories:

 | 

 

Аугсбург е един от най-старите градове, в които съм бил. Основан е като военен лагер по нареждане на император Октавиан Август. Този, който създаде Римската империя. Легионерите са дали на селището името на великия основател, пише българин, който наскоро се завърнал от баварския град.

Така дори древният Мюнхен - столицата на Бавария - Аугсбург е с 1000 години по-стар. Процъфтява през 15 век, преди Тридесетгодишната война, след която градът започва постепенно да отслабва.

Categories:

 | 

 

Идва краят на 2019 и преди още да сме изпразнували настоящите почивни дни неминуемо започваме да гледаме календара за следващата година за дните, в които ще работим и почиваме. Някои от нас започват да се оглеждат и за следващото пътешествие, почивка и изгодни резервации. За улеснение ви предлагаме сметките. 2020 е високосна година и има 366 дни.

Categories:

 | 

 

Юли 2020 ще бъде най-натовареният месец с 23 работни дни. Най-свободен за трудещите се пък се очертава да бъде месец май, когато работните дни са само 18.

Годината, която посрещаме, е високосна и има 366 дни - 250 от тях са работни, т.е. ни очакват 2000 работни часа. 16 дни са официални празници, за които и ще почиваме допълнително. Традиционно неработен е 1 януари, който през 2020 г. се пада в сряда. Февруари пък ще има цели пет уикенда заради допълнителния 29-ти ден, през втория месец обаче няма празници, заради които да има извънредно почивни дни.

Categories:

 | 

 

Темата на днешния пост е: отвличане на деца от турски плажове и като цяло в цялата страна. В Турция се опитват да не говорят за това, пише руски блогър, подписал се като Литвин. Всяка година проблемът засяга все повече семейства, които поради невниманието  си губят най-ценното нещо - децата си, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби