сирене

 | 

 

 

Агенцията по безопасност на храните е извършила проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. От 8 марки 3 са с нарушения. В продуктите им са били вложени повече вода от допустимото и различни от млечните мазнини. 

Categories:

 | 

 

 

 

Инспектори от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ откриха високо съдържание на немлечна мазнина в проба от сирене. Тя е от продукт, произведен от българска компания.

Представители на БАБХ проверяват предприятието производител. Извършва се пълно проследяване на произведените и разпространените в търговската мрежа количества, които незабавно ще бъдат изтеглени.

Categories:

 | 

 

Гигантски пирон откри жена в сиренето си, алармира потърпевшата.

Продуктът е български.

"Живея в чужбина, но обичам българското сирене. Пиронът в него обаче ми дойде в повече", коментира Светломира пред Нова тв.

Categories:

 | 

 

Килограм и половина българско овче сирене се продава за 69 крони (12,50 лева) в една от най-богатите страни в света – Швеция.

Проста сметка показва, че за кило шведите плащат 8,32 лева, докато у нас традиционният млечен продукт се предлага почти двойно по-скъпо - за 14,99 лв. килограмът в големите вериги.

На този фон средната заплата в скандинавската супер икономика след платени данъци е 40 хиляди лева на година, докато у нас е 14 496 лв. при средно месечно възнаграждение от 1208 лв. по данни на Националния статистически институт (НСИ).

Categories:

 | 

 

Тази вкусна баница е перфектна за бързащи домакини или за тези, които предпочитат лесните и бързи рецепти, пише novinibg.net.

Продукти за баницата:

1 яйце

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена чаша брашно

около 300 грама сирене или извара

30 грама краве масло

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби