пенсии

 | 

 

 

Социалният министър Деница Сачева обяви, че всички български пенсии ще бъдат осъвременени с 5%, по швейцарското правило.

 

"Нашето предложение в Закона за бюджета за ДОО е от 1-ви януари минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната 1440 лева. А пенсионерите, които ще останат с 300.01 лева до 369 лева, това са 390 000 души - за тях предвиждаме в допълнение да получат еднократно ваучери на стойност 120 лева за храна. Добавката от 50 лева продължава до края на месец март 2021 година", поясни тя.

Categories:

 | 

 

 

Всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от догодина, а хората с най-ниски пенсии да получават ваучери за храна. Това е една от идеите, които обсъжда социалното министерство, каза министър Деница Сачева пред журналисти в Добрич, след като проследи раздаването на хранителни пакети на най-бедните в пункта на БЧК в града.

 

Все още не е ясен размерът на парите за храна, но по думите й няма да надхвърля 120 лева месечно, пише Стандарт.

Categories:

 | 

 

 

Между 30 и 37 лева увеличение на пенсията ще получат хората с най-ниски възнаграждения за старост от юли догодина. Това ще се случи, ако правителството приеме предложението за индексация с 10% на пенсиите от 300 до 369 лева, колкото е линията на бедност за 2021 г. Идеята лансира социалният министър Деница Сачева.

 

Categories:

 | 

 

 

Обсъждат се няколко варианта за индексация на пенсиите, която да е в сила от началото на следващата година, каза пред журналисти министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

 

Очаква се яснота за индексация на пенсиите да има до края на септември, за да може разходът да бъде включен в бюджета. Предложенията ще бъдат гледани на Коалиционен съвет, който да вземе политическо решение, поясни Сачева. На него ще се обсъди възможност за минимална пенсия от 300 лева, добави тя.

 

Categories:

 | 

 

 

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, казва по време на заседанието на кабинета днес премиерът Бойко Борисов.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване, посочва Борисов.

Categories:

 | 

 

 

Със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2020 г. бяха утвърдени разходи за пенсии за над 10,5 милиарда лева, като за планираното осъвременяване и за увеличенията на пенсиите и добавките към тях са предвидени общо 439,5 милиона лева допълнителни средства спрямо Закона за бюджета на ДОО за миналата година.

 

Categories:

 | 

 

 

Социалните плащания – детски, семейни, лични асистенти, и пенсиите, всички тези средства са гарантирани, няма да има забавяния или сътресения. Пенсиите ще бъдат увеличени с 6.7% от първи юли, минималната пенсия ще е 250 лева. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет.

 

Categories:

 | 

 

 

С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последното тримесечие на 2021 г. , сочат анализите и прогнозите на Държавното обществено осигуряване.

Тогава жените, родени в началото на 1960 година, които ще трябва да се пенсионират, ще получат втора пенсия от частните пенсионни дружества.

Очаква се по същата причина през 2040 г. НОИ да отпуска с до 25% по-ниски пенсии.

Изчисленията на осигурителния институт са направени при хипотезата, че 100% от осигурените, родени след 31 декември 1959 г., ще продължат да се осигуряват в двата стълба.

Categories:

 | 

 

 

С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последното тримесечие на 2021 г. Това сочат анализите и прогнозите на Държавното обществено осигуряване.

В този период жените, родени в началото на 1960 година, които ще трябва да се пенсионират, ще получат втора пенсия от частните пенсионни дружества.

Изчисленията на осигурителния институт са направени при хипотезата, че 100% от осигурените, родени след 31 декември 1959 г., ще продължат да се осигуряват в двата стълба.

Categories:

 | 

 

 

Изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. от Националния осигурителен институт (НОИ) ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък), гласи официалното съобщение. Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка една от тях. Графикът обхваща периода до 16 април, допълнително между 21 и 23 април включително ще бъдат изплащани пенсиите на пенсионерите, които не са успели да получат пенсиите си преди Великден.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби